Beeld Boeddha Sakyamuni in Dzogchen tempel, Dhondenling, Zuid-India. Foto: PR
Beeld Boeddha Sakyamuni in Dzogchen tempel, Dhondenling, Zuid-India. Foto: PR (Foto: Shenpen International)

Tibetaans Boeddhistische Meditatie in Dat Bolwerck Zutphen

ZUTPHEN - De 7e Dzogchen Rinpoche is een bekende spreker in Zutphen. Al vanaf 2003 komt hij ieder jaar naar Zutphen voor een lezing. Hij geeft dan concrete handvatten voor het integreren van Tibetaans boeddhistische wijsheid in het dagelijks leven. Hij heeft vijf jaar geleden speciaal voor het westen een meditatiecursus ontwikkeld. De introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie is maandag 16 september t/m 4 november van 19.30 - 20.30 uur. Op 11 en 18 november kunnen lessen worden ingehaald. Ook dit jaar in Dat Bolwerck op de Zaadmarkt 112.

Onderzoek wijst uit dat door meditatie de geest en ook de hersenen dusdanig veranderen dat we innerlijke rust kunnen ervaren. De eeuwenoude Dzogchen meditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten.

Opbrengst voor school Tibetaanse vluchtelingen
Tijdens de Introductiecursus van acht weken leren de deelnemers met mindfulness- en Shamatha meditatie-oefeningen om de geest meer te focussen. Na deze introductie is er een vervolgcursus van twee keer 10 weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s. Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchen meditatie. Door deze opbouw leren deelnemers de geest te richten en innerlijke rust te ervaren.

De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondenling, Zuid-India.

Kosten 80 euro voor de eerste acht lessen (inclusief 2 inhaallessen). Neem contact op voor meer informatie en aanmelden.


06 - 295 754 18

shenpen@xs4all.nl

shenpennederland.org/studie-en-beoefening

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten