Scène over kinderarbeid uit de voorstelling Tiggeljong. Foto: Peter Schut
Scène over kinderarbeid uit de voorstelling Tiggeljong. Foto: Peter Schut (Foto: Peter Schut)

Locatietheater Tiggeljong groot succes

ZUTPHEN - De organisatie van theaterproject de Hoven kijkt terug op een geslaagde productie van 'Tiggeljong' die zij afgelopen week hebben uitgevoerd. De voorstelling die 4 keer werd gespeeld rondom een boerderij net buiten de Hoven trok ruim 300 bezoekers.

Publieksfavoriet was de scène over kinderarbeid waarin een groep kinderen uit het lange gras tevoorschijn kwam terwijl er een lied werd gezongen over verloren dromen, begeleid door accordeon. "Ondanks de warmte genoten mensen zichtbaar en vonden ze de afwisseling van zowel de plekken als de theatervormen verrassend", vertelt regisseur en initiatiefnemer Inès Kok. "Prachtig om te zien hoe oud en jong deze dagen als één grote theaterfamilie met elkaar optrok en voor elkaar zorgde. Veel lof aan onze EHBO'ers die zelfs met koude washandjes het publiek gingen afkoelen. Het was hard werken, maar we hebben samen weer iets moois neergezet. Iedereen heeft zijn steentje met volle inzet bijgedragen."

De schrijver van het boek 'Tiggeljong' liep bij alle voorstellingen mee, met een grote grijns op zijn gezicht en verzocht of de voorstelling ook naar Groningen kan komen. Wie op de hoogte wil blijven van het theaterproject kan de Facebookpagina volgen waar ook foto's en filmpjes te vinden zijn van Tiggeljong.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten