Met het sluiten van de bekisting van de fundering van 2 woningen werd de start van de bouw gevierd. Foto: PR
Met het sluiten van de bekisting van de fundering van 2 woningen werd de start van de bouw gevierd. Foto: PR (Foto: )

Start bouw nieuwe woningen Leesten-Oost

ZUTPHEN - Met het sluiten van de bekisting van de fundering van 2 woningen werd donderdag 27 juni de start van de bouw gevierd van de 37 woningen in de nieuwe wijk Leesten-Oost.

André ten Vergert, ontwikkelingsmanager bij BPD: "We kijken terug op een goed proces waarbij we met Nikkels en de gemeente Zutphen in staat zijn geweest om kwalitatief mooie woningen te maken". Deze fase beslaat 10 twee-onder-een-kapwoningen, 21 hoek- en tussenwoningen en 6 levensloopbestendige woningen. De woningen zijn ontworpen door '19 Het Atelier' uit Zwolle. Met de bouw van deze woningen wordt weer een groot deel van de wijk Leesten-Oost afgerond.

De woningen zijn door BPD, Bouwfonds Property Development, ontwikkeld. Nikkels Bouwbedrijf zal de woningen gaan bouwen. Bert Nikkels van Nikkels Bouwbedrijf over het project: "Wij zijn erg blij betrokken te zijn bij deze ontwikkeling in Leesten-Oost van BPD. Onze medewerkers waarderen dit project in Zutphen. Een kans waar we ons samen met BPD inzetten om voor de kopers een prachtig huis te bouwen."

Mathijs ten Broeke, wethouder van de gemeente Zutphen: "Ik heb de wijk in de loop der jaren zien groeien. Het is geweldig dat nieuwe inwoners, gezinnen, senioren en jongeren een nieuwe plek kunnen vinden in Zutphen." In de komende drie jaar worden er door BPD nog 108 woningen ontwikkeld en verkocht in Leesten-Oost.

Meer berichten