V.l.n.r.: Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, Etta Adriaanse, HansChristiaan Peters. Foto: Jeanette van der Meij
V.l.n.r.: Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, Etta Adriaanse, HansChristiaan Peters. Foto: Jeanette van der Meij

Nieuwe 'Welkom-ommetje Eefde'-wandelroute

Eefde – Galerie Stijl, net een jaartje actief in Eefde, viert z'n 30-jarig bestaan met een cadeau aan Eefde: de nieuwe 'Welkom-ommetje Eefde'-wandelroute. Op 28 juni heeft de burgemeester van Lochem, Sebastiaan van 't Erve, een wandelrouteboekje in ontvangst genomen. Van 't Erve: "Er is zo veel moois in deze gemeente, en dat er ook nog ondernemers zijn die dat moois aan de samenleving cadeau geven in de vorm van dit boekje, dat is toch prachtig!".

Op 23 september 2017 bezochten eigenaren HansChristiaan Peters en Etta Adriaanse een bijeenkomst in dorpshuis Het Hart voor nieuwe bewoners van de gemeente Lochem. Op die dag werd, als 'entertainment', een korte wandelroute van zo'n 4,5 km uitgezet én door de menigte bewandeld onder leiding van gidsen op een schitterende, zonnige dag. Vanaf die tijd zijn ze druk bezig geweest met het verbouwen en aanpassen van hun galerie voor hedendaagse kunst aan de Zutphenseweg 132 (het vroegere KAWI-tuincentrum naast het spoor) en met het opzetten van indrukwekkende tentoonstellingen.

Wandelroutes
Eerst werd de 'Knapzakroute' in de vorm van een boekje uitgegeven. Toen heeft Eefdenaar David Bloch (zelf ook 'import') de galerie-eigenaren benaderd om de korte route, die zij in 2017 hadden bewandeld, te sponsoren in de vorm van een handzaam boekje. HansChristiaan: "We vonden het een prachtige manier om iets tastbaars aan Eefde te schenken omdat de galerie dit jaar 30 jaar bestaat." Zo gezegd, zo gedaan en het boekje werd door lokale ontwerper Gerrit Ebbink ontworpen en de eerste 1000 stuks werden besteld. Etta voegt toe: "Het boekje en de route zijn een uitstekende manier om onze bezoekers kennis te laten maken met het dorp Eefde en directe omgeving. Even goed, wandelaars die net iets meer willen, vinden zo ook de weg naar onze galerie en zijn van harte welkom."

Het boekje met het 'Welkom-ommetje Eefde' is, evenals de Knapzakwandelroute, verkrijgbaar bij VVV Lochem en VVV Zutphen en vele locaties in en om Eefde, zoals Galerie Stijl, Het Hart, Drogisterij Peinemann, Autobedrijf Lenselink, de Wereldwinkel en Café-Restaurant De Sluis.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten