Organist Jas Hutchinson-Bazely. Foto: PR
Organist Jas Hutchinson-Bazely. Foto: PR

Jonge Engelse organist verzorgt marktconcert in Walburgiskerk

Algemeen

ZUTPHEN - De jonge talentvolle Engelse organist Jas Hutchinson-Bazely is op zaterdag 29 juni om 12:00 uur te beluisteren tijdens het wekelijkse marktconcert in Walburgiskerk te Zutphen. De toegang tot het concert is vrij, na afloop collecte bij de uitgang. Zondag 30 juni wordt weer een wandelconcert gegeven.

Hij speelt een programma met muziek van G. Böhm (1661-1733), J.S. Bach (1685-1750), Toon Hagen ( * 1959 ) en D. Buxtehude (1637-1707). Jas Hutchinson-Bazely begon zijn orgelstudie in de Kathedraal van Lincoln en studeerde vervolgens na vier jaar af aan het Royal Northern College of Music met eerste klas onderscheidingen. Zijn masterstudie begon bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga aan het Conservatorium van Amsterdam. Recentelijk werd Jas uitgenodigd om deel te nemen aan een César Franck masterclass gegeven door Ben van Oosten op het gevierde orgel van St. Ouen Rouen. De toegang tot het concert
is vrij, na afloop collecte bij de uitgang.

Wandelconcert
Zondag 30 juni wordt de traditie van een maandelijks wandelconcert in de zomer voortgezet. De start is om 15.30 uur in de Sint Janskerk Zutphen. En zoals altijd wordt daarna de Lutherse Kerk aangedaan en gaat de wandeling via de Wöhrmannhof, waar het carillon van de Wijnhuistoren zo mooi is te beluisteren. De afsluiting is in de Walburgiskerk. Organist Wim Ruessink bespeelt de orgels van de drie kerken en stadsbeiaardier Frans Haagen het carillon van de Wijnhuistoren. De deelname aan het wandelconcert is vrij, er is wel een collecte na afloop.


www.baderorgel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant