Theaterstuk Tiggeljong vertelt het verhaal van steenfabrieksarbeider Yp. Foto:  Hans Baakman
Theaterstuk Tiggeljong vertelt het verhaal van steenfabrieksarbeider Yp. Foto: Hans Baakman Foto: Hans Baakman - First Creatieve Communicatie

Voorstellingen Tiggeljong uitverkocht

Algemeen

ZUTPHEN - Alle vier de voorstellingen van het stuk Tiggeljong van Theaterproject De Hoven zijn uitverkocht. Het theatergezelschap speelt op 28 en 29 juni voor totaal 240 mensen.

De organisatie mocht 30 kaarten reserveren voor bezoekers uit Groningen die samen met Jan Bos (de schrijver van het boek Tiggeljong waarop het stuk is gebaseerd) de voorstelling komen bekijken.

Theaterproject De Hoven is een initiatief van Inès Kok van Verzien Theater, die met locatietheater verbinding in De Hoven wil realiseren door elkaar te ontmoeten en samen te werken. Het project heeft in 2018 zijn eerste editie beleefd met de voorstelling ‘Waar ben je?’. Net als vorig jaar is ook dit jaar het script verder uitgewerkt door improvisatie en met inbreng van de spelers.

Aan de voorstelling Tiggeljong doen ruim twintig spelers, dertien schoolkinderen en elf dansers mee. De organisatie is in handen van circa 25 vrijwilligers. De voorstelling gaat over de tijd van de steenfabrieken in Noordoost-Nederland, eind 19de-eeuw. In het stuk neemt fabrieksarbeider Yp de bezoekers mee naar die tijd waar de verschillen tussen arm en rijk groot waren en geeft hij een blik op zijn levensverhaal.

De voorstelling Tiggeljong wordt viermaal opgevoerd op en rond het erf van een boerderij aan de rand van De Hoven op de volgende tijdstippen: Vrijdag 28 juni om 19.00 uur en op zaterdag 29 juni om 13.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur.


facebook.com/theaterprojectdehoven

instagram theaterproject_dehoven

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant