Jasmien (14) gaat schilderijen verkopen om de reis te bekostigen. Foto: PR
Jasmien (14) gaat schilderijen verkopen om de reis te bekostigen. Foto: PR

Kunst verkopen om oceaan over te steken

Algemeen

ZUTPHEN - Scholiere Jasmien de Wit (14) heeft een grote droom: in klas 4 havo een half jaar met een groot zeilschip de oceaan oversteken, samen met avontuurlijke jongeren uit heel Nederland, en uiteraard leerkrachten. Om dit avontuur zoveel mogelijk zelf te bekostigen, gaat ze op zondag 30 juni haar eigen schilderijen en kunst verkopen tijdens het IJsselfestival.

De leerlingen gaan met een driemaster de oceaan oversteken. Onderweg zorgen ze niet alleen voor het volgen van het nodige schoolcurriculum, maar ontdekken samen de wereld. Expedities op eilanden, ontmoeting met andere culturen, het verkennen van de oceaan. 'School at Sea' uit Amsterdam is de drijvende kracht achter de organisatie.

Maar hiervoor moet Jasmien wel geld bij elkaar krijgen en bedenkt daarom allerlei activiteiten die andere mensen blij maken en inspireren. In ruil hiervoor hoopt zij op donaties die haar op weg helpen. Uiteraard heeft zij haar spaargeld hiervoor op zij gezet, en helpen de ouders waar mogelijk. Voor de Roparun had zij 1000 lichtjes langs de weg gezet, om de nachtelijke lopers en fietsers een steuntje te geven op hun lange tocht van Hamburg naar Rotterdam. Dat gaf veel positieve energie.

Tijdens het IJsselfestival verkoopt ze niet alleen haar kunst, maar heeft zij ook een ludieke actie bedacht, waaraan iedereen kan deelnemen. De opbrengst is bestemd voor haar grote reis. Voor meer informatie, zie de website.


www.jasmien-at-sea.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant