Bourgonjetoren. Foto: PR
Bourgonjetoren. Foto: PR

Open dag Bourgonjetoren en Broederenklooster 15 juni

ZUTPHEN - De 15e-eeuwse Bourgonjetoren aan de Waterstraat wordt gerestaureerd. En ook het oude Broederenklooster is in verbouwing. Nieuwsgierig wat het werk van de restaurateur is? Wil je weten hoe en waarom de toren en het klooster zijn gebouwd? Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdagmiddag 15 juni stellen bouw- en infrabedrijven bouwprojecten open voor het grote publiek. Een unieke kans om eens achter de schermen te kijken bij de werkzaamheden op bijzondere locaties.

Restauratie Bourgonjetoren
Aan de Waterstraat staat de Bourgonjetoren met een deel van de stadsmuur. Het metsel-, voeg- en schilderwerk aan de koepel op de toren hebben een onderhoudsbeurt nodig. Om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren wordt bouwhistorisch onderzoek naar de toren gedaan. Voor de uitvoering is bepaald dat de bouwhistorie zichtbaar moet blijven. Denk aan de schietgaten, kantelen en metselverbanden.
Bouwbedrijf Dijkman Bouw en erfgoedspecialist Hendrik Haafkens van gemeente Zutphen zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

De Bourgonjetoren is tijdens de Dag van de Bouw van 13.00 tot 16.00 uur geopend.

Bouwplaats Broederenklooster
De bouwplaats van de restauratie en herbestemming van het Broederenklooster door bouwbedrijf Kappert Bouw is ook open op de Dag van de Bouw. Het complex aan de Rozengracht heeft in het verleden heel veel verschillende functies gehad en is vorig jaar verkocht door gemeente Zutphen. Nu wordt het klooster omgebouwd tot (boutique)hotel met circa 18 kamers. De sfeer en de stijl van het gebouw zal in alle kamers te ervaren zijn. Tevens zijn er plannen voor een Grand Café en ginstokerij in de gewelvenkelder.

De bezoektijden van dit project zijn van 12.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden