Het Broederenklooster in Zutphen. Foto: PR
Het Broederenklooster in Zutphen. Foto: PR

Bouwplaats voormalige Broederenklooster eenmalig open

ZUTPHEN - Op zaterdag 15 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij het voormalige Broederenklooster aan de Rozengracht 3 in Zutphen, waar momenteel een ingrijpende restauratie en renovatie plaatsvindt. Normaliter is de bouwplaats van Kappert Bouw verboden toegang, maar op zaterdag 15 juni van 12.00 tot 16.00 uur is deze opengesteld voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2019.

Het complex van het Zutphense Broederenklooster bestaat thans uit de middeleeuwse kloosterkerk, de haaks hierop staande voormalige dormitoriumvleugel, de aan de Rozengracht gelegen refter en het hierop aansluitende archiefgebouw met poortdoorgang naar de kloostertuin aan de Rosmolensteeg.

Het gebouw heeft in het verleden verschillende functies gehad, zoals klooster, diverse scholen, turfopslag, kazerne, opslagplaats van wapens en munitie, kleine woningen en schuren. Later vonden de openbare bibliotheek en het Stedelijk museum Zutphen er ook hun intrek. Nu wordt het klooster omgebouwd tot boutiquehotel met circa 18 kamers, waarbij de sfeer en de stijl van het gebouw in alle kamers te ervaren is. Tevens zijn er plannen voor een grand café en gin-stokerij in de gewelvenkelder. Kappert Bouw geeft tijdens de Dag van de Bouw iedereen graag de kans een kijkje binnen te nemen en een indruk te krijgen van de toekomstige bestemming.


www.dagvandebouw.nl

Meer berichten