It's Time for Jazz genomineerd voor BIM Podium Prijs

ZUTPHEN - De Beroepsvereniging Voor Improviserende Musici (BIM) reikt dit najaar de eerste BIM Podium Prijs uit. De BIM wil met deze prijs de kleine jazzpodia in het land een hart onder het riem te steken. Met een financiële bijdrage van 2.000 euro kan het winnende podium artiesten aantrekken die anders buiten het bereik zouden liggen. It's Time for Jazz uit Zutphen is een van de genomineerden. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

De BIM Podium prijs is tevens een beloning voor het trouwe publiek dat geniet van optredens op de kleine jazzpodia. Want de luisteraars maken het mogelijk dat deze muziek op vele plekken gespeeld wordt en dragen zo bij aan een levendige jazzscene.

De BIM praat sinds 1971 mee over het kunstbeleid en zet zich in voor de belangen van jazz en geïmproviseerde muziek en musici. Zij streeft naar meer speelplekken en fatsoenlijke beloning voor artiesten. Het bestuur van de BIM heeft voor de BIM Podium Prijs 2019 trombonist/componist Joost Buis als extern deskundige aangetrokken.

De geselecteerde podia voor de BIM Podium Prijs 2019 zijn: Brebl (Nijmegen), De Pletterij (Haarlem), Heerlen Jazz, Hot House Leiden, Jazz in Groningen, It's Time for Jazz (Zutphen), Jazz Inverdan (Zaandam), Jazzblazzt (Hunsel), Mahogany Hall (Edam), Plusetage (Baarle-Nassau) en Studio Loos (Den Haag).

Meer berichten