Joep Ligthart en Flip van Tongeren van het Isendoorn College zijn de winnaars van de Talent Award 2019. Foto: PR
Joep Ligthart en Flip van Tongeren van het Isendoorn College zijn de winnaars van de Talent Award 2019. Foto: PR (Foto: )

Isendoorn College wint Cleantech Talent Award 2019

ZUTPHEN - Flip van Tongeren en Joep Ligthart van het Isendoorn College zijn met hun project 'De Groene Stoeptegel' de winnaars van de Cleantech Talent Award 2019. Woensdag 29 mei pitchten negen scholierenteams uit het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland hun idee voor een duurzame toekomst in de finale van de Cleantech Talent Award. De award is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen.

De groene stoeptegel
Winnaars Flip en Joep bedachten stoeptegels die energie opwekken als je erop staat. Wanneer je deze plaatst op een drukke plek, zoals de terminals op Schiphol, wek je volgens hen meer energie op dan met zonnepanelen. Ze ontwikkelden met behulp van knijpkatten een creatief prototype en sleepten daarmee de hoofdprijs van 500 euro in de wacht.

Duurzame woningen
De tweede prijs ging naar Merle Baan, Silke Mooiweer en David Baars van De Waerdenborch in Holten. Zij ontvouwden een uitgebreid plan voor dé duurzame, zelfvoorzienende woonwijk van de toekomst. Op de derde plaats eindigden Imre Lokhorst en Floriaan Troost van het Isendoorn College. Zij bedachten een duurzaam, betaalbaar en sociaal verantwoord alternatief voor woningen in de Indiase sloppenwijk Dharavi.

Cleantech Battle 2019
Naast deze wedstrijd voor scholieren uit het voortgezet onderwijs vindt op donderdag 6 juni om 15:30 uur de finale voor studenten plaats. Publiek is van harte welkom bij deze finale van de Cleantech Battle in de Broodfabriek in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelden via www.cleantechcenter.nl/evenementen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten