Er is van alles te zien en te beleven op de streekproductenmarkt, ook voor kinderen. Foto: PR
Er is van alles te zien en te beleven op de streekproductenmarkt, ook voor kinderen. Foto: PR

Kaasboerderij Weenink houdt 19de streekproductenmarkt

'We willen laten zien wat de Achterhoek heeft'

Door Barbara Pavinati

LIEVELDE - "We hopen dat we mooi weer hebben en dat we in de buurt komen van het grote succes van vorig jaar," vertelt Peter Weenink over de negentiende streekproducten markt. "Het wordt een gezellige markt met leuke en verrassende dingen. We willen laten zien wat de Achterhoek heeft. Er is van alles te doen: er zijn 120 standhouders met allerlei producten zoals planten, keramiek en boeken. Er is een kinderhoek, muziek, dieren en Peter Eggink, goochelaar uit de wereldtop. Voor het hele gezin is er wat te beleven. Iedereen is welkom! Tussendoor kunnen de bezoekers gezellig een hapje en drankje drinken en bijkletsen op het terras. Ze kunnen zich hier de hele middag vermaken." De markt is op tweede pinksterdag 10 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde.

Creatief gebeuren
Peter organiseert de streekproductenmarkt al vanaf het begin met Johannes Weenink, Jan Bulten en Lianne Sluiter. Wat klein begon met vijf kramen is inmiddels uitgegroeid tot een groots gebeuren. Peter: "Het was in eerste instantie bedoeld om de leveranciers uit te nodigen over hun producten te vertellen. Inmiddels is er veel meer te beleven en is het een creatief gebeuren geworden." Op de markt kan je eten, drinken, muziek luisteren en theater bekijken. Voor de muzikale omlijsting zorgen dit jaar de Cow Pokes met countrymuziek, Martin Essink luistert de dag op met zijn gitaar, Jos ten Hope zingt voornamelijk schlagers en ZusLive laat een eigentijds geluid horen. In het Schoppe Theater zijn goochelaar Peter Eggink en het Arida Poppentheater te vinden met geweldig shows. De boerderij is opengesteld en de bezoekers kunnen kijken hoe kaas wordt gemaakt. Er is een kinderhoek met een springkussen en een survivalbaan. Ook is er een hapjeshoek te vinden op het terrein en zijn er op verschillende plekken terrassen. Om 13.30 uur start de sterrit voor oldtimers vanaf de streekproductenmarkt en de hele dag door is er een vogelshow met roofvogels zoals valken, buizerds, uilen, gieren en een bald eagle: dat is een Amerikaanse zeearend, een prachtig dier met een imposante spanwijdte van rond de twee meter. Verder is er een omgekeerde koeiendans: vanuit het weiland gaan de koeien naar de stallen. Dit zorgt altijd voor veel bekijks. De kinderen mogen de hele dag met de dieren knuffelen.

Entree
Een entreekaartje kost 4,50 euro. Kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis naar binnen. Parkeren is gratis. De streekproductenmarkt is bij Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde.

Meer berichten