De bloeiende plant Rhodohypoxis staat centraal tijdens deze open tuindagen. Foto: PR
De bloeiende plant Rhodohypoxis staat centraal tijdens deze open tuindagen. Foto: PR

Open dagen rotstuin met bijzondere alpiene planten

GORSSEL - Een tuin die zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling mag verheugen is de alpiene tuin Lewisia and Rhodohypoxis World van van Annie en Ap Peppelenbos aan het Acaciaplein 29 in Gorssel. Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen belangstellenden hier tijdens de open tuindagen een kijkje komen nemen. De entree is gratis.

In de voortuin van de tussenwoning krijgt men al een voorproefje van wat men achter het huis te zien krijgt, een middelgrote glooiende rotstuin van 300 vierkante. In de tuin zijn diverse biotopen aangelegd. Diverse planten uit de Alpen, Himalaya, Rocky Moutains, maar ook uit Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland zijn hier aangeplant. Zowel zelf gekweekte planten, als planten van vrienden uit diverse werelddelen. De tuin is aangelegd met natuursteen zoals tufsteen, lavasteen en meer.

Elk vrij uurtje wordt door Ap en Annie besteed aan de rotstuin en aan het zelf (op natuurlijke wijze) kweken van de planten. Zij vertellen bezoekers graag over hun hobby. Het thema tijdens de open tuindagen is 'Rhodohypoxis', een bloeiende plant die het uitstekend doet zowel in sierpotten op het terras, als in de tuin.

Voor meer informatie, zie de website.


www.lewisiatuin.nl

Meer berichten