Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Foto: PR
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Foto: PR

Ervaar het openbaar vervoer tijdens een proefreis

ZUTPHEN - Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs op vrijdag 24 mei van 10.00 tot 11.30 uur een inloopspreekuur en een proefreis in Zutphen op woensdag 29 mei.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen. Locatie: Henri Dunantweg 1 in Zutphen.

Proefreis
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Met uitleg over in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Meer berichten