Foto: Hans ten Brinke
Foto: Hans ten Brinke (Foto: )

FC Zutphen diep in de problemen na 0-5 nederlaag tegen WVF

ZUTPHEN - FC Zutphen zit twee wedstrijden voor het einde van de competitie diep in de problemen. Na de zware 0-5 thuis nederlaag tegen WVF en de overwinning van den Ham staat men nu op een nacompetitie-plaats voor degradatie naar de derde klasse. De laatste twee wedstrijden, waarvan volgende week uit tegen de koploper, staat men voor een onmogelijke opgave om daar zes punten te behalen.

De wedstrijd tegen WVF begon al in mineur doordat routinier Jelle Macare aan de kant moest blijven vanwege een knieblessure. Bij de eerste de beste aanval van WVF Ruben Meijer, na zwak ingrijpen van de verdediging, verdween de bal achter doelman Rietman, 0-1. WVF hield daarna 8 man achter de bal, en loerde steeds op de counter, waarbij FC Zutphen verzuimde de tegenstander op te jagen en opportunistisch te spelen. FC Zutphen probeerde het wel via de flanken en Jesse de Vries kwam met een goede actie, maar zijn inzet werd door doelman Mike te Wiele tot corner getikt. FC Zutphen kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in vorm. Vlak voor rust waren het Luuk Meijer en Lars Huber die goede mogelijkheden tot scoren kregen, maar beide keren ontbrak het geluk.

In de rust werd Jort Bleumink gewisseld voor Michiel van der Beek. Een goede actie van Jesse de Vries bracht de bal bij David te Slaa. Deze schoot echter te zacht in, waardoor de kans was verkeken. In de 53ste minuut viel eigenlijk de beslissing in de wedstrijd. Een vrije trap van grote afstand, genomen door captain Martijn Ruisch, belandde onhoudbaar in de kruising: 0-2. WVF voetbalde daarna de wedstrijd professioneel uit.

In de 61ste minuut viel de 0-3 door Max Goudbeek. De wedstrijd was hiermee definitief beslist. Aan het eind van de wedstrijd zorgden Dani van der Steege met een fraaie lob, en Bas Koenen na een goed uitgevoerde aanval, voor 0-4 en 0-5.

Opstelling FC Zutphen
Owen Rietman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Jort Bleumink (46. Michiel van der Beek), Khen Bakkerweerd, David te Slaa, Rik Vlutters, Lars Huber, Luuk Meijer, Nathan Greven ( 74. Jesper Menting), Jesse de Vries.

Meer berichten