Neergestreken: Jan en Saskia
Jan en Saskia met dochter Noëlle (l). Foto: Mirjam van Biemen
Jan en Saskia met dochter Noëlle (l). Foto: Mirjam van Biemen (Foto: )

Neergestreken: Jan en Saskia

WARNSVELD - Zoals de ganzen iedere dag neerstrijken in het Zutphense buitengebied, zo strijken er jaarlijks steeds weer nieuwe mensen neer in onze stad. In 2018 vestigden zich zo'n 3000 nieuwe inwoners in Zutphen, waarvan 230 afkomstig uit de Randstad.

Vandaag de beurt aan Jan Oosterhof (56) en Saskia Middelkoop (47). Twee jaar geleden besloten ze met haar dochter, Noëlle Kortman (14), van Deventer naar Zutphen te verhuizen. Met zijn drietjes wonen ze nu in een jaren vijftig woning in Warnsveld.

Door Mirjam van Biemen

Saskia: "Wij hebben elkaar leren kennen via internet, nu bijna acht jaar geleden. Dat is relatief kort, maar het voelt als een heel leven. Jan: We hadden beiden huwelijken achter de rug voordat we elkaar tegenkwamen en hadden allebei al kinderen. Saskia: Zijn drie dochters zijn al volwassen en wonen op zichzelf in deze regio. Mijn dochter Noëlle, woont bij ons. Jan: We hebben eerst veel mailcontact gehad voordat we besloten af te spreken. Saskia: Bijzonder was, dat we elkaar de dag vóór die date toevallig tegenkwamen bij een winkel waar ik graag kwam. Ik herkende hem gelijk van de foto. Jan: Dat is niet zo moeilijk, want ik ben kaal, ha ha. Saskia: We hebben toen zeker drie uur op een terrasje gezeten en aan één stuk door gepraat. Als alleenstaande moeder vond ik het belangrijk te weten hoe hij in het leven stond. Na die bewuste middag hebben we elkaar elke dag gesproken en al snel zijn we gaan samenwonen in Deventer."

En nu dus de stap naar Zutphen, of, nou ja Warnsveld, maar dat hoort tegenwoordig bij Zutphen. Omdat Noëlle met de trein vanuit Deventer naar de Vrije School Zutphen moest én omdat Jan dichterbij zijn kinderen wilde wonen, besluiten ze Deventer achter zich te laten.

Saskia: "We hadden het heus naar ons zin in Deventer, maar we missen het niet. Zutphen vond ik altijd al een schitterend stadje en nu we hier wonen, valt alles op z'n plek. Jan: We zijn steeds overal gaan kijken voordat we besloten te kopen en iedere keer als we Warnsveld binnenreden dachten we: goh, hier is het leuk. Saskia: Het is lekker rustig en gemoedelijk. Jan: De mensen kijken hier wel een beetje de kat uit de boom, wat dat betreft is Warnsveld echt een dorp. Er wonen hier veel mensen die hier oorspronkelijk vandaan komen, dus het was in eerste instantie lastig om contact te maken. Saskia: Daar had ik in het begin wel moeite mee, maar ik wist dat ik er zelf iets aan moest doen. Als je thuis blijft zitten gebeurt er niks. Jan: Op een gegeven moment is Saskia samen met Noëlle heel bewust de stoep gaan vegen om contact te maken en dat lukte. Saskia: Nu is het heel gezellig en komt het ook van hen, dat is echt een verandering."

Jan en Saskia weten als geen ander hoe het is om te verhuizen en opnieuw te beginnen. Jan komt oorspronkelijk uit Den Haag en woonde later op verschillende plekken in de Achterhoek en Saskia is geboren in Rotterdam en kwam door haar tweede huwelijk in de Deventer terecht. Omdat de overgang naar Zutphen maar een kleine stap is, veranderde er weinig op het gebied van werk voor het stel.

Jan: "Ik werk als chef-kok en facilitair manager bij een particuliere zorginstelling in Deventer en daarnaast als vrijwillig coach bij Perspectief, hier in Zutphen. Saskia: Ik doe de financiële administratie voor een bedrijf in aandrijftechniek in Twello, maar mijn grote passie is het geven van voetreflexmassages, dus dat doe ik er parttime naast aan huis. Ik ben er jaren geleden ooit ingerold door een boekje wat ik in handen kreeg en kan er echt van genieten als ik zie hoe mensen opknappen van zo'n behandeling."

Uw verslaggever, altijd maar op pad om de mooiste verhalen voor u te verzamelen, besloot van de nood een deugd te maken en haar 'zere' voeten onder handen te laten nemen door Saskia. Ik kan u zeggen: het is een aanrader.


www.carpepedis.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden