Warnsveldse Boys doet goede zaken

Algemeen

WARNSVELD - Voordat de wedstrijd tegen Varsseveld kon beginnen werden Yannick Nagtegaal en Daniel Righard gehuldigd voor hun 250ste wedstrijd in het eerste team van de Warnsveldse Boys (zie het artikel elders in deze krant).

Het was afgelopen weekend een belangrijke wedstrijd voor de Warnsveldse Boys. De eerste wedstrijd tegen Varsseveld werd kansloos met 6-1 verloren. Ondanks het belang van de wedstrijd (ook voor de tegenstander) begon de wedstrijd mat. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar van echt goed voetbal was geen sprake. Varsseveld was gevaarlijk als zij de lange bal van achteruit konden spelen. De Boys kwamen niet echt aan het voetballen toe. Uit een goede aanval scoorde hun nummer 9 Cas Kemperman op fraaie wijze met het hoofd, 0-1. Gelukkig gingen de Boys daarna beter spelen en werden er enkele goede aanvallen en kansen opgezet. Stijn Obdeijn werd vastgehouden in het strafschopgebied en benutte de strafschop perfect, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Er was voor beide doelen weinig actie of kansen. In de 70ste minuut ging een verdediger van Varsseveld in de fout en duwde hij Stijn onderuit. De goed leidende scheids, Van Beek uit Enschede, kon niets anders doen dan de bal weer op de stip leggen. Stijn had geen probleem met dit terechte cadeautje en schoot de bal feilloos in, 2-1 voor de Boys. In de resterende 20 minuten gebeurde er weinig en waren de kansen op 3-1 groter dan de kans op 2-2.

Al met al een belangrijke overwinning. Hierdoor staat Warnsveldse Boys met drie andere ploegen op 22 punten en staat er 1 ploeg onderaan. Volgende week gaat het team op maandag, tweede paasdag, uit naar AZC.