Het is mogelijk individueel of per team aan de Hanzeloop deel te nemen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
Het is mogelijk individueel of per team aan de Hanzeloop deel te nemen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl

Vijftigste Running Center City Hanzeloop Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 19 mei houdt A.V. Hanzesport de jaarlijkse Running Center City Hanzeloop Zutphen. Dit jaar een jubileumeditie, het is namelijk de vijftigste keer dat de Hanzeloop wordt gehouden. Naast individuele afstanden over 1 (jeugd), 5 en 10 kilometer, is er ook weer de bedrijvenloop over 5 en 10 km. Evenals vorige jaren verwacht de organisatie weer ruim duizend deelnemers aan de start. Die start en finish zijn op de Zaadmarkt.

De start van de City Hanzeloop is in het centrum van Zutphen op de Zaadmarkt. Het parkoers gaat evenals vorig jaar vanaf het centrum langs de IJssel en
door de groene zones rondom de Zuidwijken en de finish is weer op de Zaadmarkt. Halverwege het parkoers is een verzorgingspost ingericht. De jeugd loopt vanaf de start over de Zaadmarkt en Houtmarkt en gaat dan via het 's Gravenhof naar de Martinetsingel. Via de poort onder de Drogenapstoren komen zij dan weer terug op de Zaadmarkt. Voor de snelste drie meisjes en jongens in 4 leeftijdscategorieën zijn er ereprijzen te verdienen.

Clinics voor teams
Ingeschreven teams kunnen gratis deelnemen aan voorbereidende clinics die plaatsvinden op de atletiekbaan van AV Hanzesport. Deelname aan de City Hanzeloop kan met een team van minimaal 3 en maximaal 5 teamleden. Elk team ontvangt vijf startnummers inclusief de chips voor de tijdregistratie, 10 consumptiebonnen, een persoonlijke herinnering en één fraaie teamherinnering. Voor meer informatie en aanmelden, zie de website.

Voor-inschrijven kan tot en met 17 mei via de website. Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 10.00 uur tot 30 minuten voor de start in de tenten op de Zaadmarkt.


www.hanzesport.nl

Meer berichten