Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Opgeknapte sporthal en volleybalinstallatie voor bewoners AZC

WARNSVELD - Het heeft even geduurd, maar afgelopen week kon de volleybalinstallatie dan eindelijk in gebruik genomen worden met een wedstrijd tussen een team van de bewoners en een team van WSV.

Toen Dick van Slooten van WSV een aantal jaren geleden een blik in de sportzaal wierp, werd hij er niet vrolijk van. Er waren geen baskets, geen ophangmogelijkheid voor een volleybalnet, en ook de vloer kon wel een opknapbeurt gebruiken. Dus werd er gezocht naar mogelijkheden om zo'n installatie te sponsoren of financiën te zoeken zodat de palen en ophangbeugels geplaatst konden worden. Het Rode Kruis in Zutphen besloot een deel te financieren en ook het COA had er wel oren naar waardoor de rest van het budget rond kwam. Men ging aan de slag en er werd een volleybalinstallatie geplaatst. Enkele weken later werd er een nieuwe vloer gelegd en hadden de bewoners de sportzaal een frisse schilderbeurt gegeven.

Met het leggen van de nieuwe vloer kwam een volgend probleem om de hoek kijken: met buitenschoenen mag je niet een sportzaal in, ook niet als het sportschoenen zijn. Aangezien sommige bewoners wel sportschoenen hebben, maar er mee buiten lopen moest ook dit opgelost worden. "Ik keek bij mij in de kast en zag er twee paar goede sportschoenen staan die niet meer gebruikt werden en dacht: ik geef ze een tweede leven. Bij WSV werd de actie 'Sportschoenen, geef ze een tweede leven' goed ontvangen en al snel had men dertig paar bij elkaar. Deze staan allemaal op het azc in kastjes, zodat iedereen die wil sporten ze kan gebruiken. De bewoners waren er blij mee en Nasim Baluch bedankte Rode Kruis vertegenwoordiger Wolter Bos voor hun aandeel in de realisatie van dit project. "We gaan er nu elke twee weken een middag trainen om de mannen wegwijs te maken in deze tak van sport.

Meer berichten