Uitreiking van de rode taart aan de frontoffice medewerkers van de vrijwilligerscentrale in Zutphen. Foto: PR
Uitreiking van de rode taart aan de frontoffice medewerkers van de vrijwilligerscentrale in Zutphen. Foto: PR (Foto: )

Rode taart voor frontoffice medewerksters van de vrijwilligerscentrale

ZUTPHEN - De rode taart van de maand april is uitgereikt aan de frontoffice medewerksters van de vrijwilligerscentrale in Zutphen. De Partij van de Arbeid is erg onder de indruk van al die mensen die zich vrijwillig en op een bijzondere wijze inzetten voor de Zutphense samenleving. Bij wijze van dank en uiting van waardering deelt de partij daarom elke laatste maand een rode taart uit.

De rode taart voor de front office medewerksters van de vrijwilligerscentrale is een blijk van waardering aan die mensen, vrijwilligers en professionals, die kunnen worden beschouwd als 'smeerolie van de samenleving', aldus Albèr Giezen die namens de Partij van de Arbeid de rode taart uitreikte.

De vrijwilligerscentrale is gevestigd aan het Oude Bornhof en is bemiddelaar tussen vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk in Zutphen en Warnsveld. Zo'n 120 vrijwilligers zijn namens de vrijwilligerscentrale zelf actief binnen de gemeente en daarnaast zijn er nog zo'n 500 mensen die in het bestand van de centrale staan en bij organisaties zijn ondergebracht.

Naast het reguliere vrijwilligerswerk dat vaak groepsmatig plaatsvindt, is er grote behoefte aan 'maatjes': mensen die één op één iets voor een ander willen betekenen. Dit bestaat bijvoorbeeld uit bezoek aan huis, het ontlasten van mantelzorgers of een eindje met iemand wandelen. De vrijwilligerscentrale wil graag meer aanvragen hiervoor kunnen honoreren.


vrijwilligerscentrale-zutphen.nl

Meer berichten