Vierde divisie turnsters SZG Zutphen. Foto: PR
Vierde divisie turnsters SZG Zutphen. Foto: PR

Regiofinale voor vierde divisie turnsters SZG

ZUTPHEN - Zaterdag 6 april vond de regiofinale voor de meiden van SZG uitkomend in de vierde divisie plaats in Doetinchem. De beste turnsters uit regio Gelderland Oost hadden zich hiervoor geplaatst.

De jeugd 1 D1 turnsters Laura Welle, Linde Biesterbosch, Yara Moes, Lotte Kramer en Jasmijn ter Mul mochten in wedstrijd 2 laten zien hoe goed ze kunnen turnen. Helaas waren er wat kleine foutjes van een aantal meiden en dat is in zo'n finale moeilijk om weer goed te maken. Jasmijn werd 13de, Linde 16de, Laura 20ste, Lotte 21ste en Yara 24ste. In de derde wedstrijd turnden de pupil 2 D1 turnsters Tess Koel, Nienke van den Berghe en Gieneke Woestenenk. Zij lieten ook op een aantal onderdelen wat kleine dingen liggen, maar er werden wel mooie (strek)salto's gesprongen en Nienke liet een mooie salto van brug zien. Uiteindelijk werd Nienke 15de, Tess 17de en Gieneke 24ste. Tegelijkertijd turnden de senioren supplement D Maura Mol en Merit Huisman. Zij lieten mooie gymnastische sprongen zien op balk en vloer. Maura werd 10de en Merit 17de.

Geen van de meiden van SZG plaatste zich voor de districtsfinale. De toestelkampioenschappen in juni zal de laatste wedstrijd zijn voor de turnsters van de derde en vierde divisie, waar ze zich nu op kunnen gaan voorbereiden.

Meer berichten