Foto: Petra van Vliet
Foto: Petra van Vliet (Foto: )

Huis openstellen voor vluchtelingen voor paasbrunch

ZUTPHEN - Buddy to Buddy organiseert opnieuw een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin), ditmaal op Eerste Paasdag zondag 21 april. Momenteel wonen ongeveer zevenhonderd vluchtelingen op het AZC in Zutphen. Voor alle vluchtelingen die dat willen organiseert Buddy to Buddy de mogelijkheid om een middag door te brengen in huiselijke sfeer.

In Zutphen heeft men geweldige ervaringen opgedaan met het organiseren van gastvrije avonden. De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo'n grote opvang te zijn, om gewoon op een bank te kunnen zitten, samen te eten, televisie te kijken of een spelletje te doen.

Opgave gastgezinnen
Om deze ontmoetingen mogelijk te maken zoekt Buddy to Buddy gastgezinnen die in en rond Zutphen wonen. Concreet vragen zij van hen om hun gasten tussen 13.00 en 13.30 uur 's middags op te halen bij de receptie van het AZC, hen gastvrij te onthalen in hun huis, voor (of samen met) hen te koken en de middag op een genoeglijke manier samen door te brengen. De gasten moeten na afloop weer teruggebracht worden naar het AZC. Gastgezinnen die zich willen opgeven kunnen dat doen door zich tot uiterlijk 15 april aan te melden via deze link: eepurl.com/dNQn5U

Men wordt gebeld op het moment dat er een match is. Het is goed mogelijk dat het aanbod groter blijkt te zijn dan de vraag. De organisatie weet daarom nog niet of elk gastgezin ook kan worden gekoppeld. Voor meer informatie over Buddy to Buddy, bezoek de website.


www.buddytobuddy.nl

Meer berichten