Recordpoging Baudartius in tennishal Fletcher Hotel

ZUTPHEN - Op vrijdag 29 maart gaan leerlingen van het Baudartius College in Zutphen de uitdaging aan om met zelf bedachte en bestuurde voertuigen vliegrecords te verbreken. Fletcher Resort-Hotel Zutphen stelt de tennishal ter beschikking om in een windvrije omgeving de meeste constante omstandigheden voor de recordpogingen te garanderen. De recordpogingen gaan daarom de boeken in als de Fletcher Resort-Hotel Zutphen AIRTIME Challenges.

De onderbouwleerlingen uit de Natuur Leven en Technologielijn (NLT-lijn) van het Baudartius College werken aan het project Expeditie RobotZON©, waarbij zij in groepen verschillende bouw- en programmeerchallenges bedenken en uitvoeren.

In dat kader volgen de leerlingen tijdens de prestatieweek van 25 t/m 29 maart de module AIRtime, met daarin de Airtime Challenges. Zij gaan daarbij de uitdaging aan om met drones, (papieren) vliegtuigjes en raketten zo hoog mogelijk te vliegen en zo ver, lang, mooi of veilig mogelijk in de lucht te blijven. Niet alleen de afstand is van belang, bij een aantal challenges is de nauwkeurigheid belangrijker. Bijvoorbeeld tijdens het dronevliegen en het beschieten van bepaalde doelen met een papierraket.

De eerste drie dagen van de prestatieweek hebben de leerlingen de mogelijkheid om aan hun voertuigen te werken en de verschillende challenges te oefenen. Vanuit het Natuurlokaal bij De Kaardebol, waar alle technische voorbereidingen plaatsvinden, zijn de lanceer- en vlieglocaties goed bereikbaar.

Op dinsdag 26 en woensdag 27 maart wordt op het trainingsveld van voetbalvereniging Be Quick gepoogd om zo ver en hoog mogelijk te komen met papier-, vaste brandstof- en waterraketten. Donderdag kan er alvast geoefend worden in de tennishal van Fletcher Resort-Hotel Zutphen.

Ready for take-off
Op vrijdag 29 maart zullen de AIRTIME-deelnemers de echte uitdaging aangaan: zo ver mogelijk vliegen met papieren vliegtuigjes (met een app bestuurd), het behendigheidparcours voor Mambo-drones afleggen en lucht curling met papierraketjes.

Pogingen aanschouwen
De challenges zijn op vrijdag 29 maart tussen 12.30 en 14.00 uur in de tennishal van Fletcher Resort-Hotel Zutphen, De Stoven 37.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de AIRTIME-recordpogingen live te aanschouwen.

Meer berichten