Lotte, Yara, Laura, Jasmijn en Linde. Foto: PR
Lotte, Yara, Laura, Jasmijn en Linde. Foto: PR

Tien finaleplaatsen voor turnsters vierde divisie SZG

ZUTPHEN - Zondag 17 maart probeerden 11 turnsters van SZG Zutphen zich te plaatsen voor de regiofinale van Gelderland Oost. Deze wedstrijd vond plaats in Winterswijk.

In wedstrijd 1 turnde Marit Post in de categorie Jeugd 2 Supplement F. Marit werd vijfde en staat als eerste reserve voor de regiofinale.

In wedstrijd 2 turnden de pupillen 2 D1, Gieneke Woestenenk, Nienke van den Berghe, Tess Koel. Nina van Venrooij kon helaas niet deelnemen. Gieneke maakte het erg spannend, maar werd derde en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Tess werd zevende en Nienke werd dertiende. Dit was voor alle drie genoeg om door te stromen naar de regiofinale.

Tegelijkertijd turnden Maura Mol en Merit Huisman in de categorie Senior supplement D. Merit werd nipt vierde en Maura werd dertiende. Bij het opnoemen van de doorstroming bleef het erg lang spannend, maar zowel Merit als Maura hebben zich geplaatst voor de regiofinale.

In wedstrijd 3 turnden de Jeugd 1 D1 meiden, Linde Biesterbosch, Jasmijn ter Mul, Lotte Kramer, Laura Welle en Yara Moes. Linde werd tot haar grote verbazing eerste en kreeg de gouden medaille omgehangen. Jasmijn werd negende, Laura tiende, Lotte elfde en Yara zestiende. Ook alle jeugd 1 meiden zijn door naar de regiofinale.

Regiofinale
Tijdens de regiofinale op zaterdag 6 april in Doetinchem mogen deze tien turnsters van SZG zich laten zien. Zij zullen tegen de meisjes van de zaterdagwedstrijden turnen om eventueel nog door te gaan naar de districtsfinale van Oost-Nederland.

Meer berichten