Negen korpsen naar concours in Zutphen

ZUTPHEN/DINXPERLO/WINTERSWIJK - Negen muziekverenigingen met in totaal ongeveer 400 muzikanten nemen deel aan het concertconcours dat op 16 maart wordt gehouden in de Hanzehof in Zutphen. De organisatie is in handen van de Muziekbond Gelderland-Flevoland.

De concoursen die de MBGF organiseert zijn populair. Voor de najaarsconcoursen op 23 en 30 november hebben zich beide dagen tien orkesten ingeschreven (37 aanmeldingen) en daarmee zitten deze dagen vol. Zelfs voor het concours op 14 maart 2020 hebben zich nu al weer vijf orkesten ingeschreven en ook voor de najaarsconcoursen op 21 en 28 november 2020 zijn al vier aanmeldingen binnen. Leden van de Christelijke Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo (Gld) begeleiden de orkesten.

De jury bestaat uit Durk Lautenbach, Fried Dobbelstein en Jan de Haan. Zij hebben allen hun sporen in de muziekwereld verdiend. Elk orkest wordt beoordeeld op items als intonatie, klankvorming en -balans, techniek, articulatie, ritmiek, samenspel, dynamiek, nuancering en muzikale uitvoering. De moeilijkheidsgraad van de muziek die gespeeld wordt, past bij het niveau van het orkest. Afhankelijk van het aantal behaalde punten valt er een eerste, tweede of derde prijs te behalen. De punten zijn belangrijk, maar er zijn ook andere redenen om aan een concours deel te nemen, zoals voorbereiding op deelname aan kampioenschappen. Een concours is een middel om het niveau van het orkest te meten. Los van het concours zelf is ook de voorbereiding van grote waarde.

De orkesten die ditmaal meedoen zijn: Kunstliefde en Vriendschap Leerdam, Psalm 150 B-orkest Dinxperlo, Eensgezindheid Tjerkwerd, De Bazuin Lutjegast, Crescendo Ratum, De Bazuin B Oenkerk, Oranje Grootegast, St. Cecilia Millingen aan de Rijn en Emergo Castricum. Het concours begint om 10.30 uur en is rond 9.15 uur afgelopen. De entree bedraagt tien euro inclusief een programmaboekje.


mbgf.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten