Week uitstel Zutphense Boomfeestdag

Deze  herdenkingspaal wordt officieel 'geplant' door een aantal basisschoolkinderen samen met GroenLinks Raadslid Dolf Logemann. Foto: PR
Deze herdenkingspaal wordt officieel 'geplant' door een aantal basisschoolkinderen samen met GroenLinks Raadslid Dolf Logemann. Foto: PR (Foto: )

ZUTPHEN - Vandaag woensdag 13 maart was het de bedoeling dat leerlingen van groep 7 van de 'Vrije School De Berkel' onder leiding van leraar Roel Paas een aantal heesters gingen planten. Maar vanwege het weer heeft het bestuur van Bomenstichting Zutphen besloten de activiteit een week te verzetten naar woensdag 20 maart. 

De plantlocatie is een onderdeel van het 'Groene Kralensnoer' nabij industrieterrein De Stoven, langs het tracé van De den Elterweg. Dit is een initiatief in het kader van de landelijke Boomfeestdag. Dit wordt georganiseerd door De Bomenstichting Zutphen met hulp van de Provincie Gelderland en aannemer Vaarkamp uit Ede georganiseerd. De Bomenstichting zet zich al meer dan vijftien jaar in voor het behoud van bomen en het in stand houden en waar mogelijk verbeteren van de groene leefomgeving van Zutphen en omstreken. Het streven is o.a. het stimuleren van aandacht en waardering voor het aanplanten van nieuwe bomen en struiken. Deze doelstelling sluit prima aan bij de Boomfeestdag, die tot doel heeft om kinderen meer bij hun leefomgeving te betrekken en hen bewust te maken van het belang van bomen. Dit is zeker het geval als kinderen zelf hebben meegeholpen met planten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten