Isseltaler Musikanten. Foto: Paul Schouten
Isseltaler Musikanten. Foto: Paul Schouten

Frühlingsfest der Blasmusik met de Isseltaler Musikanten in Gorssel

GORSSEL - De Isseltaler Musikanten uit Rheden geven opnieuw in Gorssel een gezellig ‘Frühlingsfest der Blasmusik’.Het voorjaarsfeest wordt gehouden op zondag 24 maart in 't Trefpunt, Molenweg 53-55 te Gorssel. De aanvang is 11.30 uur en de zaal gaat om 10.30 uur open.

Dirigent Cyrille van Poucke heeft met het orkest voor het ‘Frühlingsfest’ een feestelijk programma voorbereid. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen de revue passeren. De 'Isseltaler Musikanten' werden ruim 40 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek.

Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na meer dan 40 jaar nog springlevend. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Op concoursen heeft het orkest diverse prijzen vergaard en hebben juryleden bevestigd dat het orkest tot de topklasse behoort.                

Kaarten                                                                                                                                                                                  Kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Trefpunt, via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten en per e-mail. De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop 8,50 euro per persoon. Aan de zaal op de dag van het concert kosten de kaarten 10,00 euro.


info@isseltalermusikanten.nl

Meer berichten