Eighth Grade. Foto: PR
Eighth Grade. Foto: PR

Jongerenfilms bij Luxor

ZUTPHEN - Zondagmiddag 24 maart presenteert Luxor twee Young Adult films. Het gaat om Eighth Grade, het regiedebuut van het 28-jarige Amerikaanse wonderkind (cabaretier, komiek, schrijver, muzikant en acteur) Bo Burnham, en Oscarnominatie Minding the Gap van de 24-jarige zinderende nieuwkomer in de documentairewereld Bing Liu. Beide films werden onderscheiden met de New York Film Critics Circle Award voor respectievelijk beste debuutfilm en beste documentaire van 2018.

Eighth Grade volgt de 14-jarige Kayla (Elsie Fisher) in haar laatste schooljaar voor ze naar high school gaat. In haar vlogs die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn. Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat? Daar probeert ze er achter te komen terwijl ze zich een weg navigeert langs pijnlijke zwemfeestjes, een vader die er niks van begrijpt, populaire pestkoppen en ongewenste avances.

In Minding the Gap keert Bing terug naar de plaats waar hij opgroeide en kijkt samen met twee vrienden terug op hun middelbare schooltijd. Hij combineert interviews met zijn vrienden en archiefbeelden van hun jeugd, waarin ze skateboardend door het leven rolden op zoek naar afleiding van hun uitzichtloze bestaan. De film legt vast hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby’s en wat het nou eigenlijk betekent om een man te zijn. Bing breekt zo’n beetje alle wetten van documentairefilms, maar hij komt er glansrijk mee weg. Alles aan deze film is authentiek.

Prijs per film 6,50 euro. Een combikaartje voor beide films 10 euro. Kaartjes via de kassa of de website.


www.luxorzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten