Be Quick in blessuretijd onderuit

Algemeen

ZUTPHEN - Afgelopen zondag trad Be Quick afgelopen zondag in Apeldoorn aan tegen het als derde geklasseerde Alexandria. Na een 2-0 voorsprong bij rust, ging het in de tweede helft alsnog mis. Scheidsrechter John Bakker speelde daar voor de gasten een negatieve hoofdrol in.

Een handvol toeschouwers zagen een van beide kanten rommelige start. Maar na een minuut of tien kreeg Alexandria een overwicht. Dat resulteerde in een aantal zeer goede mogelijkheden. Dat de thuisploeg niet scoorde lag aan de uitstekende keeper Lars Metselaar en het gebrek aan effectiviteit van de aanvallers. Be Quick had in die eerste twintig minuten al tegen een onoverbrugbare achterstand kunnen aankijken.
In de 26ste minuut leek Alexandria dan toch de leiding te nemen, maar opnieuw was het Metselaar die zijn doel schoon wist te houden. In minuut 39ste minuut zette Kelvin Kruger de bal voor. Er ontstond een scrimmage en uiteindelijk was het Saif Baig die binnen kopte, 0-1.

Na die voorsprong kwam Be Quick beter in zijn spel en de wedstrijd kantelde plotseling. Het leek er op dat Alexandria het conditioneel wat lastig kreeg, maar de ploeg kreeg kort na die 0-1 toch weer een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar faalde. Op slag van rust verwerkte doelman Meerts van de thuisploeg een schot van Baig tot corner. Daaruit viel de afvallende bal voor de voet van dezelfde speler, die doeltreffende uithaalde, 0-2.

Na de pauze kwam Alexandria meteen weer sterk aanvallend tevoorschijn. Doelman Metselaar was het, die zijn team op de been hield met prima reddingen. Aan de andere kant was Nick Scharrenberg dicht bij een derde Zutphense treffer na een mooie combinatie. De meeste Be Quick-aanvallen kwamen doorgaans Victor de Haan, die solide speelde. Mark Becks ruimde nu het veld voor Jillert van Berkel. In de 74ste minuut leidde geklungel op het middenveld tot een snelle tegenstoot, die resulteerde in 1-2.

In de 81ste minuut viel de 2-2 na een geplaatste kopbal. Vier minuten later stond het zelfs 3-2, maar die goal was buitenspel. In de 87ste minuut pegelde Michael Parauti na een vrije trap de 3-3 tegen te touwen en meteen daarna leek Be Quick zelfs nog op voorsprong te komen, maar nu werd er onterecht voor buitenspel gefloten.
Zo leek het duel uit te draaien op een remise, maar in blessuretijd scoorde Alexandria toch nog zijn vierde. Ook nu vond men het buitenspel, maar de scheidsrechter oordeelde anders.