Linsey Abbink (links) en Ellen Barink verheugen zich op de peutergroep en buitenschoolse opvang in basisschool John F. Kennedy. Foto: Eric Klop
Linsey Abbink (links) en Ellen Barink verheugen zich op de peutergroep en buitenschoolse opvang in basisschool John F. Kennedy. Foto: Eric Klop

John F. Kennedy start met Dikkertje Dap peutergroep en bso

Algemeen

Tussen 7 en 18.30 uur op school 

Door Eric Klop

ZUTPHEN - De Zutphense basisschool John F. Kennedy biedt met ingang van 6 mei een peutergroep en buitenschoolse opvang. De voorzieningen worden tijdens werkdagen tussen 7 en 18.30 uur ter plekke verzorgd door de plaatselijke kinderopvangorganisatie Dikkertje Dap, met wie de school aan de Leeuweriklaan een samenwerkingsverband is aangegaan.

"De peuters, vanaf 2 jaar, krijgen een eigen lokaal tussen beide kleutergroepen in", vertelt schooldirecteur Ellen Barink. "De kinderen in de buitenschoolse opvang kunnen her en der in het schoolgebouw en ook op de speelplaats terecht. Daarnaast organiseren de pedagogisch medewerkers van Dikkertje Dap regelmatig uitstapjes."

Dikkertje Dap heeft ervaring met een peutergroep en buitenschoolse opvang op locatie. "We zijn hiermee al actief op De Wegwijzer, De Plotter en De Achtsprong", weet pedagogisch medewerker Linsey Abbink. "Dat is een succes, waarop vanuit de directie van de Kennedyschool het verzoek kwam om ook hier deze diensten te leveren." De schooldirecteur knikt. Zij kent het succes van nabij. "Mijn kinderen zitten op De Achtsprong. Mijn partner en ik hebben er met de naschoolse opvang prettige ervaringen."

Dat Dikkertje Dap over ruim twee maanden bovendien van start gaat op de Kennedyschool is voor Ellen Barink een aan de vraag gerelateerde extra service. "De ouders werken steeds vaker buitenshuis. Het is dan best wel handig dat onderwijs en opvang op dezelfde plek plaatsvinden. Moeders, vaders en verzorgers hoeven zo niet te rennen en te vliegen tussen meerdere locaties. Het voorkomt een hoop gesleep. Maar ook voor de kinderen biedt dit meer rust. Zo gaan onderwijs en naschoolse opvang naadloos in elkaar over. Daarnaast is voor peuters de eventuele overstap naar groep 1 van onze school geleidelijker. En alles onder één dak geeft iedereen duidelijkheid: dezelfde afspraken, dezelfde regels, dezelfde normen en niet in de laatste plaats dezelfde visie", aldus Barink.

Want daar is het vaste, herkenbare team pedagogisch medewerkers die Dikkertje Dap gaat inzetten wel aan gebonden. Linsey Abbink: "De peutergroep en buitenschoolse opvang zullen in beleid volledig aansluiten op dat van de Kennedyschool. Dit krijgt z'n beslag aan de hand van heldere afspraken en overleg, terwijl daarnaast studiedagen ervoor zorgen dat de neuzen dezelfde kant op wijzen. Geen basisschool is immers precies gelijk."
Directeur Ellen Barink beaamt opnieuw. Haar school gaat in beleid en visie klip en klaar uit van het eigen talent dat ieder kind heeft. "Volgens ons motto 'Ontdek je eigen kleur' krijgen de jongens en meisjes onderwijs dat hen binnen een eigen leerstijl helpt zich in hun specifieke aanleg verder te ontwikkelen. Ze leren uiteraard alles, maar kunnen soms kiezen op het gebied waarin zij uitblinken. 'Matchen en stretchen' noemen we dat, waarmee ieder kind zich hier thuis voelt. Dikkertje Dap zal daar met de peutergroep en buitenschoolse opvang op inspelen."

De John F. Kennedy, van 1966, telt momenteel 243 leerlingen en verwacht tegen de krimp in ook voor de komende schooljaren meer dan voldoende belangstelling. Hoewel officieel een Rooms-Katholieke basisschool, is ieder kind er volgens de directeur welkom. "Niet alleen voor het onderwijs, maar vanaf 6 mei bovendien in de peutergroep en opvang voor en na schooltijd."

Op school en in de hoofdvestiging van Dikkertje Dap aan de Paulus Potterstraat 6 is meer informatie beschikbaar. Inlichtingen zijn ook telefonisch te krijgen bij Ellen Barink of per mail.


0575-516817

e.barink@skbg.nl

linsey@kinderopvangdikkertjedap.nl

        

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant