Dure 1-2 nederlaag van FC Zutphen (zat.) tegen de Esch

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag een dure nederlaag geleden in de thuis wedstrijd tegen de Esch uit Oldenzaal. Na een goed begin zakte het team in het midden van de eerste helft terug waardoor de Esch in korte tijd twee keer scoorde. Het team probeerde door hard te werken de tweede helft terug te komen, maar speelde te onrustig en onnauwkeurig, waardoor men achter de feiten aan bleef lopen. Door de overwinning van de Esch en DZSV zijn de ploegen onderin nu dicht op elkaar geschoven. Bij FC Zutphen ontbrak aanvoerder Jelle Macare, door verplichtingen elders. Hij werd vervangen door Jan van der Mark.

FC Zutphen begon goed aan de wedstrijd en spits Niek Bakkerweerd had twee flinke kansen om te scoren. Kort na het begin van de wedstrijd schoot hij over na een goede actie van Jesse de Vries, en even later verzuimde hij te scoren nadat hij schrok van het feit dat hij alleen voor doelman Laurens Ensink kwam te staan. De goed leidende scheidsrechter Hendriksen uit Doodewaard liet doorspelen, terwijl velen dachten dat het buitenspel was.

Even later had Niek Bakkerweerd pech dat zijn goed in gekopte bal net langs de verkeerde kant van de paal ging. Daarna was het gebeurd met het goede spel van de Zutphenaren. Jort Bleumink moest na een goede aanval van de mensen uit Oldenzaal zijn doelman al te hulp komen, en even later was het Koen Vehof die zijn inzet op de lat zag belanden. FC Zutphen trok zich niets aan van deze waarschuwingen, want men bleef veel te slap de duels aan gaan, waardoor de meesten verloren gingen.

Dat resulteerde in de 30ste minuut in de 0-1 van Tomas Elbersen. Hij kon geheel vrijstaand gemakkelijk scoren na goed voorbereidend werk van Koen Vehof, waarbij de Zutphen verdediging er uitermate zwak uit zag. En of dat nog niet genoeg was, viel twee minuten later de 0-2. Een voorzet vanaf links werd door Rens Oude Veldhuis uitstekend raak gekopt. FC Zutphen kon daar geen enkel wapenfeit meer tegenover stellen, waardoor de 0-2 ruststand een feit was.

In de rust werd Joran van der Kamp vervangen door Khen Bakkerweerd.
De Zutphenaren kwamen veel beter uit de kleedkamer. Er werd nu om iedere meter gestreden en ook achterin werd er geconcentreerd gespeeld. Doelman Ensink moest met een geweldige redding pal na rust Luuk Meijer van het scoren af ouden. En even later kopte Niek Bakkerweerd een prima genomen vrije trap van Rik Vlutters net naast. In de 59ste minuut viel de verdiende 1-2. Een wederom goed genomen vrije trap van Rik Vlutters werd door Jort Bleumink met een uitstekende kopbal verzilverd.

Vervolgens was het spel van FC Zutphen weer te onnauwkeurig en te gehaast. Hierdoor kon de verdediging van de Esch vrij gemakkelijk overeind blijven. De mannen uit Oldenzaal misten op de counter nog goede kansen via Koen Vehof en Tom Prumers. FC Zutphen was optisch de betere ploeg, maar wist de klap van de eerste helft niet meer te boven te komen.

Rik Vlutters werd door zijn goede spel op het middenveld de terechte man of the match.