Foto: Gerrit Ruegebrink
Foto: Gerrit Ruegebrink

Basisschool De Bongerd wederom ongeslagen basisschoolschaakkampioen

Algemeen

ZUTPHEN - Het 'schoolschaken' zit in Zutphen duidelijk in de lift. Dat bleek wel tijdens het spannende Zutphens Schoolschaakkampioenschap dat afgelopen zaterdag in wijkcentrum Waterkracht werd gehouden. Met het recordaantal van maar liefst 21 teams werd in 7 ronden gestreden om de titel en om de kwalificatie voor het regionaal kampioenschap. Op steeds meer scholen wordt actief aandacht aan schaken besteed en dat was ook duidelijk te merken aan het niveau van de hoogste teams. Basisschool De Bongerd uit Zutphen wederom ongeslagen basisschoolschaakkampioen van de gemeente Zutphen. De kampioen en de nummers 2 en 3 plaatsen zich voor de halve finales van de Oostelijke Schaakbond, welke plaats vindt op 23 maart in Arnhem en Deventer.

Het kampioenschap, georganiseerd door het Schaakgenootschap Zutphen, is zeer voorspoedig verlopen. Er werd sportief gestreden met veel respect voor elkaar. Het is een genot om te zien hoe geconcentreerd de kinderen bezig zijn. Na vijf ronden stond het eerst team van de J.F. Kennedyschool bovenaan, gevolgd door team 1 van De Bongerd en team 1 van de Jan Ligthartschool. De Bongerd 1 en 2 zetten toen echter de eindsprint in en de Kennedy en Jan Ligthart lieten het in die twee laatste ronden afweten. Gevolg: De Bongerd 1 en De Bongerd 2 eindigden als eerste en tweede en Kennedy 1 moest tevreden zijn met de derde plaats.

Het team van De Bongerd 1 ging met de enorme wisselbeker naar huis en kreeg bovendien de traditionele taart die door Bakkerij van Zuijlen ter beschikking was gesteld. Net naast het erepodium greep het eerste team van De Achtsprong. Ook zij hadden een sterke eindsprint die hun in het sterke deelnemersveld een zeer mooie vierde plaats opleverde, net voor de Zonnewende 1, de Scheperstee en De Bongerd 3. Daarna eindigde pas de Jan Ligthart 1, wat natuurlijk erg jammer was na het veelbelovende begin.

De Bongerd en de J.F. Kennedy doen 23 maart mee in de halve finales van de Oostelijke Schaakbond op 23 maart, en wanneer de teams eindigen bij de beste zes, plaatsen ze zich voor de finale van de Oostelijke Schaakbond op zaterdag 6 april in 't Warnshuus te Warnsveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant