Percossa. Foto: Jaap Reedijk
Percossa. Foto: Jaap Reedijk

Beste drummers en percussionisten komen naar Slagwerkdag Zutphen

ZUTPHEN – Het is de organisatie van Slagwerkdag Zutphen voor de vierde editie op zondag 14 april wederom gelukt om de beste drummers en percussionisten naar Zutphen te halen. Zo geven Han Kerkhof (bekend via Instagram en YouTube), Vernon Chatlein en Steven Brezet (North Sea Jazz Festival en de Zwarte Cross) clinics, maar is er ook een optreden van het wereldwijd bekende slagwerkduo Drumbassadors. De dag vindt plaats van 13.30 tot 20.30 uur in Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1. De voorverkoop is inmiddels gestart.

Organisator Aldert Glas van Drumschool Multipercussion: "Slagwerkdag Zutphen is echt een dag voor jong en oud. Het is kleinschalig, laagdrempelig en de drummers en optredens zijn van zeer hoog niveau." Vorig jaar sloot Slagerij van Kampen Slagwerkdag Zutphen af. Glas: "Percossa is wat minder bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder groot. De band toerde recent langs de grootste theaters van Taiwan, Duitsland, Frankrijk, de VS en Canada met een show waarin de slagwerkers op virtuoze wijze uit bijna alles muziek weten te krijgen." Een show van Percossa wordt ook wel omschreven als een muzikale en theatrale achtbaan vol humor en emotie.Glas: "Het is echt een eer dat we Percossa naar Zutphen hebben kunnen halen. Ik verwacht dan ook een spetterend optreden in het Koelhuis."

Meet & Greets
Hoewel Slagwerkdag Zutphen jaarlijks grote namen naar Zutphen haalt, blijft de sfeer van het evenement kleinschalig en laagdrempelig. De drummers vertellen tijdens de workshops over hun werk, maar bezoekers kunnen ook vragen stellen aan de profs en na afloop van iedere workshop is er gelegenheid om met de slagwerkers op de foto te gaan of om een handtekening te vragen. Verder is er een markt ingericht waar onder meer Drumzaak Apeldoorn, El Cajon Percussie en Theworldfastestdrummer.nl staan met hun expertise.

Opbrengt naar een goed doel
Slagwerkdag Zutphen is net als de vorige drie edities gekoppeld aan een goed doel: het Gunjur Muziekfestival in Gambia. Iedere bezoeker krijgt bij zijn entreekaartje twee gratis lootjes waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De opbrengst van deze loterij én de kaartverkoop gaat in zijn geheel naar het Gunjur Muziekfestival dat net als Slagwerkdag Zutphen wordt georganiseerd door Drumschool Multipercussion. Op het Gunjur Muziekfestival presenteren lokale bands zich aan het publiek, maar zijn ook leerlingen van Multipercussion aanwezig. Zij volgen daar djembélessen en steunen lokaal andere goede doelen.

Kaartverkoop
Kaarten voor Slagwerkdag Zutphen zijn vanaf nu te bestellen via info@multipercussion.com en kosten 20 euro per stuk. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar in verband met de kleinschaligheid van de ruimtes.


www.slagwerkdagzutphen.nl

Meer berichten