Gluren bij de buren; Cynthia en Armein in een woonkamer aan de Bosrand. Foto: Patrick van Gemert
Gluren bij de buren; Cynthia en Armein in een woonkamer aan de Bosrand. Foto: Patrick van Gemert

Huiskamers afgeladen vol tijdens Gluren bij de Buren

Ongeveer 5000 bezoekers in Zutphen en Warnsveld

ZUTPHEN/WARNSVELD - De vierde editie van het huiskamerfestival Gluren bij de Buren was, ondanks het soms zeer natte weer, een groot succes. Veel huiskamers in Zutphen en Warnsveld zaten afgeladen vol voor de optredens van lokale artiesten. In totaal zijn er zo'n 5000 bezoekers geteld, vergelijkbaar met de vorige (droge) editie.

De meeste bezoekers bezochten de optredens in het centrum van Zutphen (ruim 2000 bezoekers), maar ook de huiskamers in het Waterkwartier en Warnsveld werden heel druk bezocht. De absolute uitschieter qua bezoekersaantal was The Outbound Scallywag Carnival, waar bijna 200 bezoekers zich meldden voor een van de drie optredens. De dag werd door zo'n 200 'Gluurders' feestelijk afgesloten in de Oosterberg Buitensociëteit, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot 'De Grootste Huiskamer van Zutphen'.

Gluren bij de Buren werd georganiseerd door Muzehof, Hanzehof, Stadsonderneming en 't Atrium en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zutphen, hoofdsponsor Ten Hag Makelaarsgroep en mediapartner Achterhoek Nieuws.

Meer berichten