Le Nozze Di Figaro. Foto: Coco Duivenvoorde
Le Nozze Di Figaro. Foto: Coco Duivenvoorde (Foto: )

Zes internationale toptalenten in geënsceneerd operaprogramma

Opera Aperitief: Dutch National Opera Academy

ZUTPHEN - Zondagmiddag 24 februari om 16.00 uur treden drie sopranen, twee mezzo's en een tenor, begeleid op piano, op in de Buitensociëteit (Hanzehof) voor een bijzondere Opera Aperitief. Een uur lang laten zij horen en zien hoe dicht zij hun doel, solist worden in grote operaproducties, genaderd zijn. Het gaat om: Marion Dumeige (Frankrijk), Serena Perez (Spanje), Stephanie Desjardins, Adanya Dunn, Zachary Vandermeulen (Canada) en Helena Koonings (Nederland-Brazilië).

Na een zware selectie is hen een masterclass aangeboden bij de Dutch National Opera Academy, een samenwerkingsverband van de conservatoria Den Haag en Amsterdam en is de hoogste opleiding voor operazang in Nederland. Twee jaar lang worden zij gecoacht en begeleid door een team van specialisten in de opera. Elke zomer en winter treden zij op in een volledige operaproductie, o.a. tijdens de Gelderse Muziekzomer. Nu brengen zij geënsceneerd via een verhaallijn een mix van stukken uit vele verschillende opera's van veel verschillende componisten. Van Mozart via de negentiende eeuw naar de moderne opera. Regisseur Rennik-Jan Neggers en dramaturg Klaus Bertisch staan hen bij. Mirsa Adami zorgt voor de begeleiding op de vleugel.

Voor meer informatie, entree en reserveren, zie de website. Reserveren kan ook via de kassa van de Hanzehof (de kassa is op de dag zelf vanaf een uur voor aanvang geopend). Na afloop is er de mogelijkheid om aan te schuiven voor een theaterbuffet.


www.operaplatform-go.nl

www.hanzehof.nl

Meer berichten