Foto: PR
Foto: PR

Erik Wolsink nieuwe hoofdtrainer van KVZ

Algemeen

ZUTPHEN - Het bestuur van KVZ heeft overeenstemming bereikt met Erik Wolsink. De ervaren topkorfbaltrainer wordt met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van de Zutphense korfbalclub. Hij volgt daarmee Elmar Hesselink op.

Een paar weken geleden maakte KVZ de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer bekend. In 2017 heeft Elmar Hesselink de handschoen opgepakt en van de spelers in de selectie een team gemaakt. Na deze intensieve klus, is het na dit seizoen tijd om een nieuwe fase in te gaan met een nieuwe hoofdtrainer.Voorzitter Henk Jan Milius: "Met Erik Wolsink halen we een gerenommeerde korfbaltrainer in huis. Hij heeft als hoofdtrainer van verschillende Korfbal League clubs zijn sporen verdiend. Hij is zelf een korfballer geweest die in de hoogste regionen van korfballend Nederland zijn mannetje heeft gestaan. De titel 'korfballer van de eeuw' zegt meer dan genoeg. Als bestuur zijn we er trots op dat we hem binnenkort in Zutphen bij KVZ mogen begroeten."

Voordat Erik Wolsink in 2000 tot 'korfballer van de eeuw' werd verkozen is hij in de jaren '90 vijfmaal verkozen tot korfballer van het jaar. Later werd hij ook tweemaal coach van het jaar. Als speler en als coach won hij meerdere Landstitels en Europacups. Hij was hoofdtrainer van verschillende Korfbal League clubs, zoals DVO, Oost-Arnhem, PKC, DOS-WK en LDODK. Dit seizoen is Erik Wolsink hoofdtrainer bij KCC, waar hij afgelopen januari zijn vertrek aankondigde. Hij gaat daar, in goede samenwerking, voor een succesvolle afronding van het seizoen.

Erik Wolsink kijkt er naar uit om volgend seizoen hoofdtrainer van KVZ te worden: "KVZ is een grote, actieve club die prestatief wil groeien. Die ambitie kwam vanuit meerdere prettige gesprekken duidelijk naar voren. Hieraan wil ik graag een bijdrage leveren. Korfbal is mijn passie en wanneer ik met passie kan werken is dat vanuit de tweede klasse ook prima."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant