Foto: Brigitte Luijken
Foto: Brigitte Luijken (Foto: )

Dames WSV 1: Tweemaal winst én benoeming tot Sportploeg van het jaar 2018

WARNSVELD - Het waren acht fantastische dagen voor Innovatiemakelaars.nl WSV Dames 1. Na de winst tegen Donitas Dames 1 (2-3) op zaterdag 26 januari, volgde de benoeming tot 'Sportploeg van het jaar 2018' van de gemeente Zutphen. Het hele damesteam en de staf Eric Maan, Stefan van de Werf en Dick van Slooten waren bijzonder verheugd met deze prijs. De prijs werd meegenomen naar Groningen, waar vervolgens de wedstrijd tegen Veracles gespeeld werd.

De sfeer zat er goed in en het vertrouwen was aanwezig dat ook zonder Benthe Wismans (vakantie) de wedstrijd gewonnen zou kunnen worden. Daphne Suijkerbuijk, voormalig Dames 1 speelster, was haar uitstekende vervangster. Een uitstekende start leverde een ruime voorsprong op door Veracles direct met de serve onder druk te zetten. Met als resultaat een 12-25 in de eerste set. De tweede set startte moeizaam, maar de dames hielden elkaar scherp en er werd tijd genomen om de side-outs te bespreken. Vanaf de kant leek het rommelig, maar de rally's werden vakkundig afgewisseld. Enigszins tegengewerkt door de servedruk van Veracles kon WSV het einde van de set weer orde op zaken stellen, 19-25. Set drie was een kopie van set 2, 22-25 af en toe wat rommelig maar het team bleef geconcentreerd.

Na de wedstrijd werd er nog even nagenoten van de meegenomen vijf punten uit Groningen en de benoeming van 'Sportploeg van het jaar 2018'. Nu de focus vol op de thuiswedstrijd tegen Peelpush, zaterdag 9 februari om 19.00 uur in Sporthal De Kei in Warnsveld.

Meer berichten