Podiumplekken voor turnsters SZG

Linde en Jasmijn mochten samen op het podium plaatsnemen. Foto: PR
Linde en Jasmijn mochten samen op het podium plaatsnemen. Foto: PR (Foto: pr)

ZUTPHEN - Zondag 3 februari namen twaalf meiden van SZG deel aan de tweede voorwedstrijd van de vierde turnen, dat plaatsvond in Didam. SZG mocht in totaal vier medailles mee naar huis nemen.

Marit Post was de eerste turnster namens SZG Zutphen en zij begon als Jeugd supplement F op vloer. Daar liet zij een mooie arabier salto zien. Op sprong ging het niet helemaal zoals gepland, maar op brug herpakte ze zich en turnde zich naar het derde cijfer. Op balk bewees Marit dat ze goed kan improviseren en liet ze een goede oefening zien met alle eisen. Marit werd uiteindelijk elfde.

In wedstrijd 2 turnden de Pupillen 2 D1, Gieneke Woestenenk, Nina van Venrooij, Tess Koel en Nienke van den Berghe en de Senioren supplement D, Maura Mol en Merit Huisman. De pupillen begonnen op balk, ze zijn allemaal al erg gegroeid qua netheid op dit toestel. Op vloer straalden de meiden, wat Gieneke tot een 3de score bracht. Op sprong lukten de streksalto’s tijdens het inturnen nog niet helemaal, maar werden wel mooie hurksalto’s gesprongen. Tenslotte naar brug, daar liet Gieneke voor het eerst de salto zien en dit werd beloond met het 2de cijfer. Uiteindelijk werd Nina 21ste, Nienke 14de, Tess 13de en Gieneke kreeg verrassend, maar zeer verdiend het brons omgehangen en werd derde. Maura en Merit begonnen bij brug, daar had Maura helaas nog veel last van haar blaar van afgelopen vrijdag, maar turnde Merit voor het eerst de halve draai – kip. Op balk lieten de meiden erg mooie sprongen zien en dit werd beloond met het eerste cijfer voor Merit en het vijfde cijfer voor Maura. Op vloer turnde Maura voor het eerst de arabier streksalto en liet Merit een strakke oefening zien. De meiden sloten de wedstrijd af met een goede sprong. Maura werd 23ste en Merit werd gedeeld derde en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen.

In de laatste wedstrijd turnden de Jeugd 1 D1 meiden, Lotte Kramer, Yara Moes, Laura Welle, Jasmijn ter Mul en Linde Biesterbosch. Zij lieten allemaal mooie sprongen zien. Op brug lieten de meiden zien dat ze goed kunnen doorturnen, wat zorgde voor hoge cijfers. Op balk turnde Linde voor het eerst het boogje achterover en daardoor kreeg ze het tweede cijfer, Jasmijn deed het zelfs nog beter op balk en kreeg het 1e cijfer. Op vloer werd er erg goed geturnd en scoorden Yara vijfde, Jasmijn vierde, Lotte derde en Linde het tweede cijfer. Uiteindelijk werd Lotte 16de, Yara 12de, Laura 8ste, Jasmijn 3de, wat brons opleverde en Linde eerste, zij mocht het goud mee naar huis nemen.

De derde voorwedstrijd zal zondag 17 maart plaatsvinden.

Meer berichten