Het Witte Lint in Zutphen. Foto: PR
Het Witte Lint in Zutphen. Foto: PR

Start van aanleg Het Groene Kralensnoer dat Witte Lint gaat vervangen

ZUTPHEN - Woensdag 6 februari start provincie Gelderland met de werkzaamheden voor de aanleg van Het Groene Kralensnoer aan de N348 Zutphen-Eefde. Dit houdt in dat alle overgebleven meidoorns worden gekapt en dat gestart wordt met de beplanting van het nieuwe project. Deze beplanting zal bestaan uit diverse soorten groen, waar later in het jaar bloembollen aan toe worden gevoegd. Het Groene Kralensnoer moet het mislukte landschapskunstwerk Het Witte Lint vervangen. 

De werkzaamheden starten 6 februari 2019 en als de weersomstandigheden goed blijven moet de beplanting 15 maart 2019 zijn aangeplant. Tot 30 april 2019 zal de aannemer nog bezig zijn met opruimwerkzaamheden en in oktober 2019 zullen de bloembollen worden geplant. 

Voor de werkzaamheden worden vanuit de berm uitgevoerd, zodat er geen wegen afgezet hoeven te worden. De provincie plaatst alleen borden met daarop 'werk in uitvoering' en een snelheidsbeperking. Werkzaamheden die vanaf de rijbaan moeten worden uitgevoerd, zoals aan en afvoer van materialen, gebeuren zoveel mogelijk op zaterdag om de doorstroming door de week zo min mogelijk te belemmeren.

Meer berichten