In gesprek met topsporters bij Musea Zutphen

Topskater Douwe Macaré. Foto: Ruud Garst
Topskater Douwe Macaré. Foto: Ruud Garst (Foto: )

ZUTPHEN - Vanaf februari organiseert het Stedelijk Museum Zutphen elke zondag een inspiratie- en ontmoetingsbijeenkomst met personen uit de tentoonstelling Zutphense Uitblinkers. De komende zondagen staan in het teken van sport. Op zondag 10 februari geven voetbalster Mirte Roelvink en meesterschermer Georges Dérop een talk en workshop. Op zondag 17 februari geeft topskater Douwe Macaré een workshop.

Zondag 10 februari
Topvoetbalster Mirte Roelvink geeft zondag 10 februari om 13.30 uur een lezing in de Musea Zutphen over doorzettingsvermogen, in beweging blijven, lifestyle coaching, topsport en haar persoonlijke succesverhaal als voetbalster. Mirte: ''In beweging komen, zijn en blijven. Letterlijk en figuurlijk. Dat is wat ik mijn hele leven al doe. Ik voetbalde bij FC Twente en later in de 1e Bundesliga in Duitsland. Ik scheurde daar mijn voorste kruisband af en moest opnieuw leren lopen. In 2013 mocht ik alsnog als speelster mee naar het EK in Zweden.''

Een uur later, om 14.30 uur, geeft meesterschermer Georges Dérop een introductie over de kunst van het schermen en de ontstaansgeschiedenis van wapens, wapentechnieken en wapensporten in het Stedelijk Museum Zutphen. Na de introductie is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Georges geeft speciaal voor deelnemers een workshop schermen. Leuk voor volwassenen en kinderen.

Zondag 17 februari
Op zondag 17 februari geeft topskater en lid van het Olympisch team skaten Douwe Macaré om 13.30 uur een workshop skaten door de stad. Iedereen die het leuk vindt om meer te leren over skaten en nieuwe tips en tricks te leren, kan zich aanmelden. Je moet wel je eigen skateboard meenemen.

Voor meer informatie over de kosten en aanmelden, zie www.museazutphen.nl. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: info@museazutphen.nl

Meer berichten