Het StarkLinnemann Quartet. Foto: Jacquelien Wielaard
Het StarkLinnemann Quartet. Foto: Jacquelien Wielaard

Jazzbewerking van schilderijententoonstelling Moessorgski

ZUTPHEN - Op dinsdag 12 februari is te gast bij It’s Time for Jazz het beroemde StarkLinnemann Quartet. Ze spelen een jazzbewerking van de schilderijententoontoonstelling Moessorgski. De aanvang is 20.30 uur in de gewelvenkelder van Eetcafé Uffie's, Houtmarkt 71 in Zutphen.

Het originele stuk is van de Russiche componist Modest Moessorgski. Hij schreef het als pianowerk naar aanleiding van een bezoek aan een tentoonstelling van zijn overleden vriend en schilder Viktor Hartmann in 1874. Het stuk werd postuum door onder andere componist Ravel georkestreerd. Het StarkLinnemann Quartet heeft zich er op toegelegd klassieke stukken van grote meesters te hercomponeren. Zo werden eerder een cellosonate van Chopin en werk van Liszt herschreven.

Met het nieuwe album van Moesorgsky gebruiken de musici elementen uit volksmuziek, jazz en rock. Zo ontstaat er een universele crossover stijl die zeer herkenbaar is voor dit quartet bestaande uit pianist Paul Starkmann, drummer Jonas Linnemann, saxofonist Iman Spaargaren en contrabassist Maciej Domaradzki.

Het concert is gratis toegankelijk en donaties zijn welkom. Ook kan men vriend worden van It’s time for Jazz door zich aan te melden via fttp@planet.nl

Meer berichten