Afbeelding

Winkelen in Zutphen? Neem je eigen verpakking mee

Algemeen

ZUTPHEN - Heb je de raamsticker al gespot bij je favoriete winkel in Zutphen? 'Neem gerust je eigen verpakking mee' is een raamstickeractie van Zero Waste Nederland. Hiermee laten ondernemers zien dat klanten de boodschappen gerust in hun eigen broodzak, koffiebeker, fruittas of vershoudbakje mee mogen nemen.

In Zutphen is Marieke van Driel, eigenaar van Marieke heeft een Missie, één van de vrijwilligers die de actie promoot en de sticker helpt verspreiden. "Ik geloof dat veel mensen zich er bewust van zijn hoe groot ons plastic afvalprobleem is. Ik denk dat mensen wel iets willen doen, maar niet altijd weten hoe. Of denken dat het niet uitmaakt wat ze doen. Terwijl elke actie telt!".

Myrthe Neuman was de eerste ondernemer uit Zutphen die zich meldde voor de raamsticker. Een logische zet: "Ik sta al bijna zeven jaar op de markt met biologische, verpakkingsvrije kruidenierswaren. En ook in mijn winkel en lunchroom SAFA kun je met je eigen verpakking terecht voor gecertificeerd biologisch, 100 % veganistisch en suikervrij gebak." De winkel wordt op dit moment verbouwd tot restaurant. Intussen blijft ze open. "Ik hoop half februari klaar te zijn, zodat ik naast lunches ook biologische en vegan maaltijden kan serveren."

Ook Marleen Heinen, eigenaar van Eigen Zinnig, een duurzame en sociale kinderwinkel, meldde zich al snel. Ze helpt de stickers verspreiden onder andere ondernemers én startte de Facebookpagina @zerowastezutphen, die ze samen met Marieke beheert. Ze starten ook een online community. Het doel? Inwoners op een laagdrempelige manier informeren en inspireren om duurzaam en zo veel mogelijk verpakkingsvrij te leven. Heb je zin om mee te doen, barst je van de goede ideeën of wil je gewoon weten in welke winkel je met eigen verpakking terecht kunt? Volg dan de Facebookpagina en laat een berichtje achter.

De raamsticker hangt inmiddels ook al bij Geluksvogels, Su & Jill, Noten & Zo, Ambachtelijke Slagerij Harm-Jan Hovenkamp en Pure Taste. En er komen elke week ondernemers bij! Ben je winkelier en wil je de sticker ook bestellen? Dat kan op de website. Ben je inwoner en wil je helpen de sticker te verspreiden? Stuur dan een mail.


info@zerowastenederland.nl

zerowastenederland.nl/zero-waste-raamsticker

'Neem gerust je eigen verpakking mee' is een raamstickeractie van Zero Waste Nederland. Foto: Marieke van Driel
Raamsticker op deur van Su & Jill. Foto: Marieke van Driel

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld