Het Evenemententeam, v.l.n.r.: Vincent Nijman, Matthijs Spits, Marcel Lichtenbeld, Leo van Eden en Remco Feith. Mark Schuitemaker ontbreekt op de foto. Foto: Pascale Drent
Het Evenemententeam, v.l.n.r.: Vincent Nijman, Matthijs Spits, Marcel Lichtenbeld, Leo van Eden en Remco Feith. Mark Schuitemaker ontbreekt op de foto. Foto: Pascale Drent

Organisatoren kunnen voor promotie en ondersteuning terecht bij Evenemententeam

Algemeen

ZUTPHEN - Het Zutphense Evenemententeam gaat van start. Dit team is opgericht om organisatoren van een evenement proactief en vroegtijdig te ondersteunen en ze te helpen om er bekendheid aan te geven. Het team is een van de initiatieven van het college van burgemeester en wethouders om de aantrekkelijkheid van Zutphen als evenementenstad te vergroten. In het team komen disciplines samen als vergunningen, subsidies, Binnenstadsmanagement en Stichting Zutphen Promotie. Het team bestaat uit Vincent Nijman, Matthijs Spits, Marcel Lichtenbeld, Leo van Eden, Remco Feith en Mark Schuitemaker. Zij gaan vroegtijdig met evenementenorganisatoren in gesprek om te kijken wat nodig is en wat het team daarin kan betekenen.

Het college wil volop in evenementen investeren. Vorige week besloot het college hiervoor al een subsidie in het leven te roepen, vandaag lanceert het college het Evenemententeam. Voor 2019 is een bedrag van 35.000 euro vrijgemaakt om evenementen te ondersteunen die passen bij Zutphen of die unieke promotiekansen geven voor de stad. Bij het verlenen van de subsidies wordt onderscheid gemaakt tussen beeldbepalende, sfeerbepalende en springplankevenementen. Organisaties die in aanmerking willen komen voor een subsidie moeten voor 1 maart 2019 een aanvraag doen. De nieuwe subsidieregeling is niet bedoeld voor culturele en sportevenementen. Hiervoor bestaat al een subsidieregeling.

2019: ruim 100 evenementen
Dit jaar belooft weer een bruisend jaar te worden. Dat blijkt uit de Evenementenkalender 2019 die het college heeft vastgesteld. In Zutphen en Warnsveld worden bij elkaar ruim honderd evenementen georganiseerd. Opvallende nieuwkomer is 'Mozart in Zutphen'. Van 23 tot 26 mei gaan achttien verschillende koren in vijf concerten alle 18 missen van Mozart uitvoeren in één weekend. Dat is wereldwijd nog nooit gebeurd. Zutphen heeft dus een wereldprimeur. Ook nieuw is 'Operaproject De Toverfluit-Rap' half september. Dit is een opera met een moderne insteek en een knipoog naar een grachtenconcert. In november vorig jaar won de initiatiefnemer de Zutphen Event Academy Award. Voor de tweede keer wordt dit jaar Sprookjesstad Zutphen georganiseerd en de Buddyrun Obstacle Run.

Contact
Organisatoren die vragen hebben over het beleid, de evenementenkalender, de subsidieregelingen of het team, kunnen contact met opnemen met de gemeente Zutphen en vragen naar het Evenemententeam. Het nummer van de gemeente is 14 0575 en het e-mailadres is evenementen@zutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant