Bekendmaking nieuwe stadsdichter van Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Donderdagavond 31 januari wordt de nieuwe stadsdichter van Zutphen bekendgemaakt. Tijdens deze avond neemt Mas Papo afscheid als stadsdichter en wordt een nieuwe stadsdichter uitgeroepen.

Door Alize Hillebrink

"Het wordt een feestelijke avond met een gevarieerd programma," vertelt Herma Loman van de organisatie. Optredende gasten zijn: 'Romheen met la Zona', een formatie die muziek en woorden op een unieke manier in elkaar vlecht en de dichters Willem Thies en Willem van Toorn. Vanzelfsprekend zullen de huidige en nieuwe stadsdichter gedichten voordragen.

De jury heeft uit zes kandidaten een definitieve keuze gemaakt. De kandidaten zijn: Egbert van Hattem, Merel Hubatka, Inès Kok van Triest, Otteline van Panthaleon van Eck, Jet Rotmans en Greetje Scholten. Eén van de kandidaten zal de nieuwe stadsdichter worden voor de periode van twee jaar.

De zes kanshebbers hebben tijdens een voorselectie in november opgetreden in het auditorium van de Musea Zutphen. "Hierbij ging het niet alleen om dichterlijke kwaliteit maar ook om de wijze waarop de dichters hun woorden extra zeggingskracht weten te geven door hun uitvoering en presentatie," aldus Loman.

De jury bestaat uit burgemeester Annemieke Vermeulen (voorzitter), de huidige stadsdichter Mas Papo, Myrthe Andriessen (docent Nederlands Vrije School), Peter-Jan Vermeij (organisator Shut Up & Write Zutphen) en Hans Heesen (samensteller literairzutphen.nl).

Dichtbundel
Tijdens de avond lanceert Mas papo zijn dichtbundel met 32 stadsgedichten, een selectie van de gedichten die hij de afgelopen twee jaar voor Zutphen geschreven heeft. De dichtbundel is tijdens de avond te koop voor 5 euro. Daarna op diverse plekken in Zutphen voor 7 euro.

Entreekaarten voor 31 januari zijn te koop bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch en op de avond zelf, voor 5 euro. Online reserveren kan via info@dichterbijzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant