Het concert combineert muziek van Venetiaanse componisten met filmbeelden. Foto: PR
Het concert combineert muziek van Venetiaanse componisten met filmbeelden. Foto: PR

Klassieke muziek gecombineerd met andere kunstvormen

Algemeen

ZUTPHEN - Pianist Klaas Bakker geeft een klassiek concert op dinsdag 22 januari om 14.00 uur op het Bornhof, Hobbemakade 246. Het thema voor dit optreden is: 'Venetië' , het ritme van de zee. Iedereen is van harte welkom.

Bakker is de oprichter van Stichting Touche met als doel: concertprogramma's maken waarin klassieke muziek wordt gecombineerd met andere kunstvormen om op deze manier een zo groot en gevarieerd mogelijk publiek te bereiken.

In dit programma muziek van Venetiaanse componisten, bekend en minder bekend, uit de hoogtijdagen en van later tijd: Gabrieli, Marcello, Vivaldi, Galuppi, Wolf-Ferrari. Maar ook van andere Italianen als Puccini en Respighi. En van buitenlanders die zich door Venetië lieten inspireren: Liszt, Pierné, Mendelssohn. Een grote verscheidenheid aan composities: barcarolles (gondelliederen), Venetiaanse serenades, romances, een visserslied, een nocturne, dansen uit de renaissance, enz.

In de filmbeelden veel aandacht voor het leven op en aan het water: de gondels, het 'acqua alta', de prachtige palazzi langs het Canal Grande, de nauwe straatjes, verbonden door talloze bruggen, de pleinen met hun kerken, het carnaval, oude ambachten (glasblazen op Murano, kantklossen op Burano), de natuur op en rond de kleinere eilanden van de lagune. En natuurlijk de mensen: de Venetianen en de toeristen.

Entree 3 euro p.p. inclusief koffie/thee en een sapje in de pauze. Informatie via team Activiteiten & Welzijn (maandag tussen 13.00-16.00 uur en woensdag 9.30-12 uur) of telefonisch op 06-53675398.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant