Afbeelding
Foto: Nick Oostendorp

Column Henrieke Schoonekamp - Sukkel

Algemeen

Sukkel

Bijna klaar om de deur uit te gaan. Ik controleer nog een keer alles. Achterdeur op slot? Ja. Konijnen hebben eten en water? Ja. Telefoon bij me? Check. Sleutels van het werk bij me? Ja. Autosleutel? Check. Portemonnee? Ja.

Alles wat ik nodig heb, heb ik bij me. Jas aan, shawl om en de deur uit en naar de auto. Een paar uur ben ik aan het werk. Best druk en ook gezellig met collega's. Als ik klaar ben moet ik naar de fysiotherapeut. Bij de auto controleer ik weer of ik alles bij me heb. Telefoon, sleutels van het werk, portemonnee, huissleutels. Huissleutels? Ik heb alles, maar die kan ik niet vinden. Ik voel nog eens goed in mijn zakken, maar nee, geen huissleutels. Ik weet heel zeker dat ik ze bij me had toen ik de deur uitliep. Maar tijd om te gaan zoeken heb ik nu ook niet, ik moet naar de fysio.

Dus ik stap in de auto en rijd erheen. Als ik in de wachtkamer zit, stuur ik een appje naar twee collega's. Met de vraag of er een sleutelbos met een zwart keycord op het bureau ligt waar ik net zat. Als de sessie bij de fysio is afgelopen zie ik het antwoord: geen sleutels op mijn bureau. Op de parkeerplaats kam ik mijn auto uit, zijn ze dan uit mijn zak gevallen? En dan slaat ook de twijfel toe. Ik had ze toch wel bij me? Ik heb toch wel de deur op slot gedraaid toen ik wegliep? Ineens weet ik het niet meer zo zeker.

Gelukkig zijn er meer mensen met een sleutel van mijn woning. En die bel ik dan ook. Maar dat zul je altijd zien, niemand pakt op. Het is zo'n dag. Dan eerst maar boodschappen doen, geld enzo heb ik bij me. En dan belt een vriendin terug. Die moet eerst lachen, terecht hoor, zou ik ook doen. Ik rij naar haar toe, waar ik mijn eigen sleutels overhandigd krijg. We kletsen nog wat, en dan naar huis.

Als ik de sleutel in de voordeur steek en omdraai, voel ik dat deze niet op slot gedraaid was. Gewoon dichtgetrokken dus. En waar ik dan voor vrees zie ik ook: mijn sleutels liggen gewoon op de eettafel. Ongelooflijke sukkel dat ik ben. Ben blij dat ik ze weer terug heb maar voel me ook een stomkop. Een paar dagen geleden is hier een paar deuren verderop ingebroken en ik draai nu niet eens de deur op slot… Ik app iedereen dat ik mijn sleutels weer terug heb en ze lachen me allemaal uit. Half januari dan toch een goed voornemen. Beter opletten, sukkel!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant