Zutphense Meander verdwijnt

Algemeen

Zutphense Meander verdwijnt

ZUTPHEN - Het was al eerder aangekondigd, maar nu gaat hij echt verdwijnen. De Zutphense Meander. Het college van Zutphen vindt het tijd voor een nieuwe eigentijdse onderscheiding.

Door Alize Hillebrink

Het miniatuurkunstwerk van de Zutphense kunstenares Maïté Duval, alsmede een oorkonde en draagspeldje, werd vorige week tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Zutphen voor het laatst uitgereikt aan Nelly van de Velden. Het Zutphens college weet nog niet wat er in de plaats gaat komen van de onderscheiding.

"Deze tijd vraagt om een andere benadering," zegt burgemeester Vermeulen. "We gaan kijken naar een nieuwe opzet die mee gaat met de tijd. In ieder geval moet het een onderscheiding worden die laagdrempelig is voor de samenleving en die iedereen aanspreekt." Ook moet hij op meerdere momenten per jaar kunnen worden uitgereikt. "En omdat het een gemeentelijke onderscheiding betreft behoudt hij een Zutphense afdronk," zegt Vermeulen.

Voor de wijziging wil het college de Meanderverordering intrekken en zal de Meandercommissie, bestaande uit vier Zutphenaren, in zijn huidige vorm beëindigd worden.

In 1995 werd de Meander ingesteld als gemeentelijke onderscheiding voor personen, die uitzonderlijke verdiensten van zeer bijzondere aard jegens de Zutphense samenleving hebben verricht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant