Afbeelding

Zutphen krijgt evenementenfonds

Algemeen

ZUTPHEN - Festivals, markten en evenementen horen bij Zutphen. Om deze te ondersteunen, maar ook om nieuwe evenementen aan te trekken die passen bij het DNA en de identiteit van Zutphen, is er nu voor de organisatoren subsidie beschikbaar vanuit de gemeente. In het fonds komt 35.800 euro dat jaarlijks structureel kan worden besteed.

De subsidie is bedoeld om bij te dragen aan de kwaliteit van het evenementenaanbod in de stad. De gemeente hoopt hiermee ook nieuwkomers aan te trekken, zogenaamde springplankevenementen. Burgemeester Vermeulen: "We willen graag een levendige stad zijn en partner zijn van evenementenorganisatoren. Het elastiekje om het evenementenbeleid heeft volgens de burgemeester de laatste jaren erg strak gezeten.

"We willen we ons flexibeler en soepeler opstellen in de hoop dat de stad nog meer voorzien wordt van leuke evenementen." Met het nieuwe fonds hoopt de gemeente ook festivals voor jongeren te trekken. "Het lastige is dat alcohol vaak gezien wordt als verdienmodel, maar er is veel meer mogelijk voor jongeren. Bijvoorbeeld een midzomerfeest aan het einde van het schooljaar," zegt Vermeulen. "Dat kan goed in samenwerking met scholen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant