Pianist Evander Eijsink (10). Foto: PR
Pianist Evander Eijsink (10). Foto: PR (Foto: )

Tienjarige pianist musiceert metensembles in Zutphen en Eefde

ZUTPHEN - De talentvolle tienjarige pianist Evander Eijsink is zaterdag 12 januari te gast bij ensemble Coda in Eefde en zondag 13 januari bij de drie ensembles Preludio, Scala en Arcato in de Hanzehof.

Evander Eijsink zal zaterdag 12 januari door het nieuw opgerichte strijkensemble Coda begeleid worden in het pianoconcert in g, BWV 1058 van Bach. Dit vindt om 19.30 uur plaats in Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25 in Eefde. Het concert van Coda, een ensemble voor volwassen amateurs, staat onder leiding van vioolpedagoog Petra Westra. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Stichting Arcato verzorgt zondag 13 januari een concert in de Hanzehof door de drie ensembles Preludio, Scala en Arcato. Het Arcato ensemble zal de talentvolle pianist begeleiden in het pianoconcert in A, KV 414 van Mozart. Dit vindt om om 14.40 uur plaats in de Buitensocieteit, Hanzehof, Zutphen. Kaarten kosten 7,75 euro (kinderen t/m 15 jaar 4,75 euro).

Pianist Evander Eijsink
Evander Eijsink (2008) raakte op jonge leeftijd al in de ban van de piano, en bleek een natuurtalent. Zijn passie en toewijding hebben hem inmiddels vele concerten, concoursen en masterclasses opgeleverd in zowel binnen- als buitenland. Ook won hij vele prijzen. Hij volgt lessen bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en treedt veel op.

Meer berichten