De U-14 eindigde in een gelijkopgaande partij met eredivisionist BAL net aan de verkeerde kant van de score. Foto: Yvette Barthen
De U-14 eindigde in een gelijkopgaande partij met eredivisionist BAL net aan de verkeerde kant van de score. Foto: Yvette Barthen

Hanze Stars trappen tweede seizoenhelft af met Olieballentoernooi

ZUTPHEN - Basketbalvereniging Hanze Stars trapte de tweede seizoenshelft op 5 januari af met het jaarlijkse Olieballentoernooi. In een leuke ontspannen sfeer en omlijst door live muziek troffen de leden en hun families elkaar voor een potje basketbal, een nieuwjaarswens en een oliebol. De gemixte teams maakten er een sportieve middag van die werd besloten met een taart voor de winnaars.

In het ‘voorprogramma’ van het Olieballentoernooi speelde de Hanze Stars Academy twee wedstrijden tegen Basketbal Academie Limburg (BAL). Twee tegenstanders van formaat die beiden goed draaien in de eredivisie. Het U14-team bleek zich heel goed te kunnen meten met de gasten uit Weert. Er werd in alle kwarten veel gescoord. Bij rust leidden Hanze Stars met één punt, maar na een iets minder derde kwart was er een kleine achterstand die niet meer ingelopen werd. De wedstrijd eindigde in een kleine (91-100) nederlaag. Het verschil was groter bij het U16 team (aangevuld met enkele U14 spelers). Vanaf het eerste kwart keken zij tegen een achterstand aan die gaandeweg de wedstrijd verder werd uitgebouwd.

Eerste seizoenshelft
De teams van Hanze Stars kijken over het algemeen tevreden terug op de eerste seizoenshelft. De heren verloren pas in de achtste wedstrijd van het seizoen hun ongeslagen status en draaien volop mee voor het kampioenschap. De jeugdteams presteren naar behoren, al is dat (nog) niet altijd terug te zien in de stand. De weerstand die ze ondervinden maakt ze steeds sterker. Hierdoor kijken we vol verwachting uit naar de tweede seizoenshelft.

Kennismaken met basketbal
Nu alle trainingen weer van start gaan is er ook weer de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met de basketbalsport. Je kunt drie keer gratis meetrainen met de recreantenteams om te ervaren of basketbal wat voor jou is. Wil je komen meetrainen? Stuur dan een mailtje naar informatie@hanzestars.nl. Dan wordt er contact opgenomen over wanneer je kunt meetrainen.

Meer berichten